Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Steven Stegeman – Dagje bootduiken op de Vinkeveense Plassen

De bus onder water bij Zandeiland 4 in Vinkeveen is voor veel duikers bekend. Maar er zijn nog veel meer duikplaatsen in de Vinkeveense Plassen! Steven Stegeman ging hier bootduiken en maakte een videoverslag.

55F8F0DF43E7CBB34C68A6210C78FF62-50966

311B3CC7C1F51717C6A9295946974C88-50966

C0FB43EE9F0C351FA5CD2AF4C8669A82-50966

Op zondag 21 mei stond een dagje bootduiken met het Diveworld duikteam op de agenda. Het weer zat mee, het was een prachtige dag, en wat een goede keus om vanaf de boot te gaan duiken!

Even na 9 uur kwamen we aan op de parkeerplaats bij Zandeiland 4. De parkeerplaats was al bijna helemaal vol, wat een chaos en drukte! Daarom ga ik dus nooit in het weekend naar Vinkeveen. Gelukkig hadden wij vandaag geen last van al die duikers. We parkeerden helemaal achter op de parkeerplaats en na een paar minuten werd de boot van duikcentrum Pimia al langs de kant aangemeerd. Snel de duiksets opbouwen en aan boord brengen en daarna lekker op weg met de boot naar de andere kant van de plas! Het was goed vertoeven op het water en na een ontspannen boottochtje konden we bij Eiland 8 te water voor de eerste duik. Onder water fantastich goed zich zoals we van Vinkeveen gewend zijn. Eerst bekeken we wat wrakjes en daarna doken we langs de wanden met mooie begroeide veenblokken. Na een half uurtje zien we een paling weg zwemmen, de eerste vis. Daarna gaan we ondiep weer richting de boot. We zien verder geen vis en dat valt een beetje tegen. Dan spotten we toch nog een snoekbaars die fanatiek het nest aan het verdedigen is. Het is duidelijk dat we niet in de buurt mogen komen. We zwemmen verder in de hoop nog een grote snoek tegen te komen. We zien geen kleine aas visjes en dus ook geen snoeken. Als we bijna bij de boot zijn is het toch raak. Een mega snoek ligt camoufleerd langs een randje begroeiing en zwemt weg als we dichtbij komen! Wat een monster! Wat een grote brede bek, ik schat de lengte van de snoek op 1 meter 20. Zo’n grote snoek heb ik nog nooit gezien tijdens het duiken! Even later komt de snoek schuin voor ons zwemmen en door even hard te finnen kan ik de vis nog even filmen.

Met de boot veren we vervolgens terug naar zandeiland 4 waar koffie, thee, soep, en broodjes op ons staan te wachten! Uitstekend geregeld! Als iedereen een nieuwe fles heeft gemonteerd vertrekken we weer voor de tweede duik, dit keer naar zandeiland 2. We spotten deze duik helemaal geen vis, en het onderwater landschap is hier minder mooi dan bij eiland 8. Wel stikt het hier van de kreeftjes en enkelen laten zich met de macro lens uitstekend van dichtbij filmen. Na een uurtje zit ook deze duik er weer op en varen we terug naar eiland 4 en beginnen we aan de terugweg naar huis.

Helaas viel de hoeveelheid vis nog wat tegen, maar dat is waarschijnlijk iets later in het seizoen als de temperatuur wat hoger is niet het geval. Bootduiken is in ieder geval een uitstekend, ontspannen alternatief om de drukt van eiland 4 te ontwijken! Gaan we zeker vaker doen!

Een impressie van een dagje bootduiken in de video

2 reacties

  1. Jij laat Vinkeveen gewoon leuk lijken! Het leek me nooit zo interessant, maar dit ziet er wel goed uit.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief