Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Cyprus boven water rond Protaras

Niet alleen kun je prima duiken aan de zuidoostkant van Cyprus, ook boven water is er voor duikers en niet-duikers van alles te doen. Enkele tips.

Cyprus is meer dan een geweldige duikbestemming. Het eiland is ook boven water meer dan de moeite waard en ideaal voor gezinsvakanties!

Op de stranden is het voor duikers en niet-duikers heerlijk toeven – neem het strand bij Pernera dat geroemd wordt om zijn witte zand en blauwe zee met kristalhelder water. Na een dag chillen heb je ruime keuze uit goede restaurants. De Cypriotische mezzes met en zonder vlees en vis zijn niet te versmaden, en wil je daarna nog uit, in de toeristische plaatsen is voldoende te beleven.

Verblijf je aan de zuidoostkant? Dan zijn dit enkele tips voor een uitstapje rond Protaras.

De kerk op de heuvel

Ayios Elias of wel ‘De kerk op de heuvel’.
Het is even een klim! Je moet 130 trappen op, maar je hebt dan wel de hele weg de mooiste uitzichten. Eenmaal boven kun je 360 graden rondom de omgeving in je opnemen. Ga vooral ook in de kapel een kijkje nemen – deze is prachtig. Daarna is het tijd om uit te rusten met een drankje en te genieten.

Foto: Sergey A.Nikolenko/Shutterstock
Foto: Deputy Ministry of Cyprus

Fig Tree Bay

Een van de beroemdste lokale stranden is een minuut of 30 lopen van Protaras. Alsof je in een ansichtkaart belandt! Een wit zandstrand dat overgaat in helder en warm blauw water. In het midden van de baai ligt een eilandje – neem een duik en zwem ernaar toe. Terug op het strand heb je wel een cocktail verdiend!

Water World

Ook wie niet duikt, kan van water houden! Neem de bus naar Ayia Napa en bezoek een van Europa’s grootste waterattractieparken.

Nog meer ideeën!

    • Rijd een van de vele wijnroutes en proef de wijnen die zijn gemaakt van druiven die aan zon niets te kort komen op dit eiland.
    • Neem een duik in de historie van Cyprus! Die gaat namelijk terug naar de oudhei en overal op het eiland word je daaraan herinnerd.
    • Ga de natuur in, wandelend, fietsend, klimmend… jij kiest. En snuif de schoonheid van het eiland op.

Klik hier voor nog veel meer bovenwaterinspiratie op Cyprus.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief