Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Bon bini!

Home sweet home away from home…
Al verschillende keren was Marloes Otten op Bonaire, meestal voor langere tijd, voor het schrijven van de Duikgids Bonaire. Maar afgelopen 2,5 jaar was ze druk op Curaçao en Aruba. En uiteraard moet er ook in Zeeland gewerkt worden. Nu was het weer tijd voor een beetje vakantie en dan trekt Bonaire toch wel heel erg!

Als we aan komen vliegen is het nog net licht. Het donkerblauwe water verandert in azuurblauw, gevolgd door een streepje wit van het strand. We zien nog net wat groen van cactussen voor we landen op Flamingo Airport: met roze verkeerstoren. Bij de entree staat groot: Bon bini! Welkom!
Heerlijk, we zijn er weer!!!
Het eiland van de ezels, flamingo’s, pelikanen, leguanen, dolfijnen, zeepaardjes, schitterende zonsondergangen en vooral: ongelimiteerd schitterende kantduiken maken!

MureneHet plan was op de eerste dag eens lekker niks te doen, een beetje uitpakken, rondkijken, boodschappen doen. Dit plan weet ik precies 4 uur te volgen. De boodschappen zijn gedaan, kleren uit de tas gegooid en het zwembad bekeken. En dan begint het toch wel erg te kriebelen…
Er is geen houden aan, ook op deze eerste dag moet er gedoken worden…
Over de duikplaats hoeven we niet lang na te denken. Dat maakt namelijk helemaal niks uit! Het is allemaal Caribische Zee en lekker warm water, nadenken over duikplaatsen doen we wel vanaf morgen.

Met een zucht van verlichting lopen we het water is, wat is dit toch heerlijk. Na een paar meter ontdekken we al een octopus en zwemt er een grote tarpon een stukje met ons mee. Een trompetvis laat zich rustig van heel dichtbij bekijken en een kleine murene houdt ons goed in de gaten vanuit zijn holletje in het koraal.

Maar voor vertrek noemden we deze reis ook wel ‘expeditie zeepaard/frogfish’ . Die vonden we niet deze duik. Maar het was toch een geplande niet-duik-dag, dus dat is geen probleem.

Of onze expeditie slaagt?
Je leest het komende tijd in deze serie blogs over Bonaire.

flamingo

3 reacties

 1. Avatar

  Leuk, Marloes!

  REAGEREN
 2. Avatar

  Leuk Marloes, vrees dat ik je dringend moet spreken als je terug bent 🙂

  REAGEREN
 3. Avatar

  Leuk, ik wil meer wten als je terug bent Marloes!

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief