Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Harry Brummelhuis – Clubduik in het Grasbroek

Harry Brummelhuis komt tijdens zijn duik niet alleen Zwartbekgrondels en een Snoek tegen, maar ook twee echte waterratten!

Om 19.15 uur is het al aardig druk bij de instapplaats. Het is mooi weer en het zicht onderwater moet goed zijn, is ons verteld.
Dus snel gereed maken en kopje onder.
We gaan eerst naar het bootje waar de snoekbaars elk jaar zijn nest met verve bewaakt. Voordat we daar zijn zien we al heel veel zwartbekgrondels. Een invasieve soort, die ook hier in het Grasbroek sterk in aantal toeneemt.
Ook onder de boot met de snoekbaars zitten er genoeg. Op het dek zien we , zoals verwacht papa snoekbaars. We komen maar niet al te dichtbij.
Daarna verder langs de containers naar de drop offs. Weinig leven, behalve dan die grondels.
Dan terug naar de kant. Onder een overhangende boom hangt in het donker een snoek. Martin ziet hem het eerst. We speuren met onze lampen de kant verder af. Hele scholen met kleine voorntjes lichten op in het schijnsel van de lampen.
Ook een Amerikaanse rivierkreeft ,ook al een invasieve soort, komt in beeld.
Niet ver van de instap zie ik nog een snoek in het riet. Martin gaat naar boven en roept zijn twee zoontjes, die aan het snorkelen zijn. Om beurten dalen ze af naar de snoek, lurkend aan de octopus van papa. Het is maar anderhalve meter en de jongens zijn echte waterratten. Maar een snoek zo dichtbij is toch echt de eerste keer. Hun avond kan niet meer stuk.
Die hebben thuis wat te vertellen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief