Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Eindelijk weer onder!

Locatie Zeelandbrug

 

Duikreporter Carla en niet duiken is haast ondenkbaar. Ze is blij dat ze weer onder water is geweest…. in Zeeland!

Jaaaaa, eindelijk weer onder. Na Noorwegen ben ik nog niet onder water geweest. We zaten midden in een verhuizing en die was natuurlijk niet zomaar klaar toen ik uit Noorwegen terugkwam. Dus die hebben we eerst afgehandeld. En daarnaast ons nieuwe project in Zeeland, een caravan met een seizoensplaats. Nou, laat ik je vertellen dat dat voor 2 leken best een uitdaging is. Niet de caravan neerzetten, want dat heeft de campingbaas gedaan, maar wel de voortent er aan zetten. En dan daar een vloertje inleggen en een lampje ophangen en en en . Jeetje, het lijkt niet op te houden. Maarrrrr dit weekend heb ik mijn duikspullen bij me en er blijken wat bekenden de LW kentering bij de brug te pakken. En ik mag mee. Dus ‘vroeg’ uit de (caravan)veren en een kwartiertje rijden naar de brug. Ik ben er erg vroeg, gelukkig, want het loopt al snel héééél erg vol. Maar dat mag de pret niet drukken. We besluiten er een beetje vroeger in te gaan. En wat een heerlijke duik. Helaas wel slecht zicht, maar helemaal niet koud meer. Water is al 10 graden. Al snel zie ik een hele grote vlokslak (Aeolidia papillosa) echt een indrukwekkend exemplaar. Ook vind ik harlekijntjes (Polycera quadrilineata), blauwtipjes (Janolus cristatus) en heel veel slanke waaierslakjes (Flabellina gracilis) Zoals ik in mijn vorige report al heb aangekondigd ga ik me echt de Latijnse namen eigen maken. En het gaat me best al redelijk goed af. Moest er nu zelfs even bij nadenken om eerst de Nederlandse namen op de schrijven  Ik zie ook galatheaatjes en een wijde mantel. Veel kreeften en ook al best wat vis. En gelukkig op het laatst pas een aantal andere duikers, we hebben een goede route gekozen dus. Als we er uit willen is het file geblazen, maar we weten ons er best snel uit te wurmen. Wel een beetje lastig altijd met laag water vind ik, je moet toch even klauteren om bij de trap te komen. Na de duik natuurlijk even lekker beppen en dan terug naar de camping om nog even de voortent opnieuw te spannen en recht te zetten. Maar wat was dat weer heerlijk om even onder te gaan. Volgend weekend samen, want Harry heeft gezegd dat hij wel weer mee wil. Leuk, kan ik me nu al op verheugen. Ennnn de foto’s zijn niet top, maar ja, ik heb het wel gezien en vind plaatjes gewoon leuk bij het verhaal.

 

150419-fb-1

150419-fb-2

150419-fb-3

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief