Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Duikreporter

Carla van Westing – Ouwejaarsduik

Datum 31 december 2012
Locatie St. Annaland

Carla is ‘koud’ terug van haar reis naar Dahab of ze trotseert alweer het koude Nederlandse water. Of dat de moeite waard was, lees je hier.

Na twaalf duiken in water van drie-/vierentwintig graden was de schok wel behoorlijk naar zes graden. Maar het was niet zo erg als ik verwachtte. We waren met zes duikers en zes kijkers/cateringverzorgers. Het waaide pittig, maar was in ieder geval wel droog. Iedereen had wat meegenomen, da’s vaste prik, van oliebollen tot glühwein en van broodje warme worst tot prosecco. En natuurlijk warme chocomel en snert. Maar eerst moest er nog gedoken worden.

Het was gezellig bij St. Annaland, allemaal bekenden, naast de clubgenoten. De berichten van zaterdag en zondag op de social media waren erg goed qua zicht daar. Dus waren we optimistisch. Alleen pakte het wel wat anders uit. Zicht was een stuk slechter en ik was binnen vijf seconden mijn buddy al kwijt. Even boven wezen kijken, maar hem niet gevonden. Aangezien we meestal wel een beetje hetzelfde rondje daar zwemmen dacht ik hem nog wel te vinden, maar dat gebeurde pas bij de auto.

Leuke duik gemaakt, zilverblauwe knotsslak gevonden, veel vlokslakken en geitodorussen en wat groene wierslakjes. Ennnn ik heb het niet koud gehad, dus dat was ook wel een meevaller. De after-dive was ouderwets gezellig en een goeie start van de oudejaarsviering. En voor de verandering maar eens bovenwater foto’s, eentje van het cateringteam en eentje van de duikers.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief