Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Pierre Gorissen – Weer terug naar Hurghada

Duiken in de Rode Zee betekent heel veel klein leven en af en toe wat groters, zoals een schildpad. Duikreporter Pierre Gorissen geniet van een ontspannende duikvakantie in Hurghada.

Het blijft onze ontspanvakantie in het voorjaar: naar Hurghada (Egypte) om bij Voodoo Divers een weekje te duiken. Dus waren we ook dit jaar alweer voor de vierde keer te vinden op de Red Sea Star voor 8 dagen ontspannen duiken. Voor het eerst met z’n drieën in plaats van met z’n vieren omdat onze oudste dochter (en mijn vaste buddy) inmiddels aan het studeren is.

Duiken in de Rode Zee betekent heel veel klein leven en af en toe wat groters, een schildpad of een Eagle Ray in de verte. Dolfijnen hebben we ook dit jaar alleen vanaf de boot gezien. Maar als je het kleinere grut kunt waarderen, het geduld en drijfvermogen voor hebt, dan kun je op nog geen vijf uur vliegen afstand van Nederland ook in het voorjaar in water van zo’n 22 graden (bij een buitentemperatuur afgelopen week van ruim bóven de 30 graden) heerlijk rondkijken.

Egypte is gewoon veilig en omdat de Egyptische Pond nog steeds heel laag staat is het er uit gaan eten spotgoedkoop. Helaas lijken de touroperators dit jaar bedacht te hebben dat de mensen die er heen gaan wel wat extra mochten betalen, want vlucht en hotel combi was een stuk duurder dan de afgelopen paar jaar.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief