Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Geweldig!

Datum Terug in Nederland
Locatie St.Annaland

De vakantie zit erop. Carla zoekt het Zeeuwse water weer op. Valt het mee of valt het tegen?

Zondagnacht om 00.00 uur kom ik thuis van Kaapverdië. Een heerlijke vakantie gehad, met leuke duiken. Voor ik vertrok was het water 3 graden en ik zie dan ook enorm op tegen de eerste duik in Nederland. Meteen de hele week gewerkt en toe aan een stukje ontspanning weer. We spreken af voor zaterdagmorgen, half 9 IKEA. We zijn met z’n viertjes. Er is door een aantal mensen weer met uiteenlopende smoezen afgezegd.

Ik hoor daar op de parkeerplaats al dat het water inmiddels tegen de 10 graden is en bij de Bergsediepsluis zelfs al 12 graden. We stoppen de spullen bij elkaar in de auto’s en vertrekken met 2 voertuigen naar St. Annaland. Heel de boel is daar opgebroken bij de haven, dus het is even zoeken om bij de parkeerplaats te komen, maar ook maar even hoor. Het is nog lekker rustig, maar we zitten ook weer helemaal buiten tij. Wel komen we weer bekenden tegen. Gebeurt steeds vaker, maar wel erg gezellig vind ik altijd.

We kleden ons om en gaan het water in. Het is al best laag, de ballenlijn is onder kniehoogte. We lopen dus simpel tot het 2de paaltje en spreken af met z’n vieren te duiken. Joost heeft dit jaar nog geen snotolf gezien, dus dat moet vandaag maar eens lukken. Dat duiken met z’n vieren lukt best even, maar niet zo lang hoor. Joost zijn we al heel snel kwijt en later Ronald ook. Wij vrouwen speuren de oesters af naar slakjes en proberen ondertussen ook de snotolf nog te vinden. Dat laatste lukt niet. Ook nog geen jonkies op de wakamee. Maar het begint echt lente te worden onder water. Het wemelt van de krabbetjes, ik zie grondeltjes, een mooie groene zeedonderpad, millennium wratslakken en wat vlokslakken. We liggen heerlijk te relaxen in het water en ik krijg niet eens koude handen. Dat valt reuze mee, terug in de Oosterschelde, na mijn Atlantische avontuur. Als Lilian en ik na 70 minuten uit het water komen, ligt de ballenlijn op het strand. De mannen zitten al lang aan de koffie. Die hadden maar drie kwartier gedoken…… Na de duik nog heerlijk in het zonnetje gezeten en lekker gekletst. Was weer een beetje vakantiegevoel zo hoor. Van de week maar weer proberen doordeweeks een extra duik te maken en niet alleen in het weekend.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief