Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Brrrrrrr!

Soms vraagt het wat moed om na een duikvakantie weer in Nederlands water op te starten. Duikreporter Leendert Smit raapt al zijn moed bij elkaar en rijdt naar het Grevelingenmeer.

Ik heb het nog even nagekeken, mijn laatste duik in Nederland was op 30 oktober vorig jaar. Daarna volgden een lange duikvakantie naar Magdalena Bay en Socorro, en bij thuiskomst veel kou, wind, regen en weinig zin. Maar vandaag heb ik alle moed bijeengeschraapt en ben onderweg naar Zeeland. Het zonnetje schijnt aanvankelijk maar die verdwijnt al snel achter sluierbewolking. Er is regen voor later vandaag voorspeld. Op de parking bij Dreischor staat één andere auto. Ik kleed me snel om en sjok richting de steiger. In de verte, voor de steiger, zie ik bubbels. Daar bevindt zich de andere duiker. Hij blijft op 1 plek liggen dus daar is misschien iets te zien. Als ik echter via de rifballen zijn kant op zwem komt hij net voorbij. We zwaaien maar waar hij precies is geweest en wat hij heeft gezien kom ik natuurlijk niet te weten. Ik kijk wel even rond maar zie noch een donderpad, noch een nest.

20240123_007P1235559-126737

Via de borden en het , inmiddels al weer half ingestorte, prieel kom ik terug bij de ballen.

20240123_003P1235552-126737

20240123_005P1235554-126737

Ik kijk nog even bij de gebogen staalplaat maar het wordt echt te koud en besluit terug te gaan. De andere duiker blijkt Bert Peters. Hij heeft inderdaad een donderpad gespot. Goed. ik weet nu waar hij zit. Hij helpt me even met het afkoppelen van de camera want ik heb geen gevoel en kracht meer in mijn vingers (Ouderdomskwaal?). De rest kan ik gelukkig zelf. Bert heeft het zelf ook niet warm en gaat snel naar huis. Ik eet nog een boterhammetje en ruim daarna mijn spullen op. Inmiddels begint het te spetteren zoals was voorspeld.

Duiktijd: 45 minuten, Watertemp: 3 graden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief