Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

André de Zwaan – Eindelijk weer naar Zeeland

De laatste keer dat Duikreporter André de Zwaan in Zeeland dook, is ruim twee jaar geleden. De hoogste tijd dus voor een hernieuwde kennismaking.

Ben ik dan niet in tussentijd niet in zeeland geweest, jawel maar dat was in oktober 2022 om de kustmarathon te lopen.

Een buddy van mij gaat al een aantal jaar met een klein groepje 2 maal paar jaar een weekend naar zeeland, en hij vroeg of ik van 15 t/m 17 september ook mee wilde. Ik heb mij toen bij deze groep aangesloten.

_AZ00315-01-123885

_AZ00365-01-123885

We verzamel op vrijdag rond 10:00 bij bergse diepsluis, een plek waar ik nog nooit heb gedoken maar wel veel verhalen over heb gehoord. Hier maken we 2 duiken, de 2de duik is tevens mijn 700ste duik. Hier komen we veel leven tegen, maar helaas niet het zeepaardje wat hier zou moeten zitten. Na deze 2 duiken gaan we vullen, en rijden we door naar het huisje in Burgh-haamstede. in de avond maken we nog een nacht duik bij ’t dolfijntje, een plek waar ik ook nog niet ben geweest. Er blijken hier enorm veel kwallen te zitten.

_AZ00432-01-123885

Op vrijdag maken we de eerste duik bij dreischor. Omdat we vroeg hebben afgesproken komen we hier als eerste aan. Na de duik blijkt de parkeerplaats helemaal vol te staan. We gaan er van uit dat de andere duikplekken ook druk zijn besluiten we om de tweede duik ook bij dreischor te maken.

Op zondag maken we de eerste duik bij nieuwe kerkweg, omdat we weer vroeg waren stonden we weer vooraan. Na de duik blijkt de parkeerplaats helemaal vol te staan. Na deze duik gaan we naar het huisje om te lunchen. Daarna gaat iedereen naar huis. Maar mijn buddy en ik besluiten om eerst nog een spoelduik te maken bij vinkeveen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief