Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog

Kies het droogpak dat het beste bij je past!

Duiken in een droogpak is een heel andere gewaarwording dan een duik in een nat duikpak – je blijft immers droog. Droogpakken hebben vele voordelen, zoals bescherming tegen de zon en het water, en bovendien bieden ze meer veiligheid omdat je een extra drijflichaam hebt. Als je nooit eerder in een droogpak hebt gedoken, zullen de tips van SCUBAPRO je zeker helpen bij de keuze van je eerste pak. En duik je al langer droog, dan kun je met een aantal van de tips vast nog je voordeel doen.

Op zoek naar het droogpak dat het best bij je past

De overstap van een natpak naar een droogpak is niet niets! Veel mensen kiezen voor een droogpak omdat ze vaak in koud water duiken (of van nature een koukleum zijn) of omdat ze vaak lange duiken maken. De eerste stap om de overgang van nat naar droog zo soepel mogelijk te maken, is bepalen welk pak het best bij je past. Een verkeerde keuze kan je plezier in droog duiken voorgoed bederven.

Wanneer je een droogpak uitzoekt, moet je rekening houden met onderstaand:

  • Het type duiken dat je maakt
  • Hoeveel onderkleding je nodig hebt
  • Persoonlijke voorkeur
  • Budget
  • Materiaal

De eerste vier punten spreken voor zich, maar het vijfde punt – materiaal – kan wel enige uitleg gebruiken. Als je het droogpak meeneemt op reis, dan is een trilaminaat pak het makkelijkst omdat het lichter van gewicht is en makkelijk mee te nemen is. Zoek je een pak dat je warm houdt en meer aansluit op je lichaam, dan is een neopreen pak een betere keuze. Dit zijn twee goede materialen waarvan droge duikpakken worden gemaakt en die ook SCUBAPRO in het assortiment heeft.

Neopreen droogpakken

Neopreen droogpakken houden je ook warm, terwijl je met andere droogpakken onderkleding nodig hebt. De neopreen pakken sluiten meer op het lichaam aan – daardoor hoeft er minder lucht in het pak te zitten en lig je als duiker meer gestroomlijnd in het water. Neopreen pakken brengen minder kosten met zich mee omdat de pakken zelf vaak goedkoper zijn en je geen extra onderkleding nodig hebt.

SCUBAPRO verkoopt twee modellen – de Exodry 4 en de Everdry 4. Beide zijn verkrijgbaar in dames- en herenmaten.

Everdry 4

De Everdry 4 combineert de gestroomlijnde pasvorm, het comfort en de flexibiliteit van een natpak met de thermische eigenschappen en waterdichtheid van een droogpak. Het pak heeft een wegvouwbare halsseal van glad neopreen, uitermate gladde polsseals en vaste sokken. De Everdry 4 zit als een tweede huid, biedt een grote mate van bewegingsvrijheid en, het allerbelangrijkst, houdt je in het water en op het droge warm.

Exodry

De Exodry heeft een uniek ontwerp voor een droogpak – 4 mm dik neopreen met een hoge dichtheid wordt gecombineerd met latex pols- en halsseals en vaste schoenen. Dit hybride pak wint op alle fronten: het heeft een minimaal inherent drijfvermogen, biedt maximale bewegingsvrijheid en dicht voortreffelijk af. De Exodry is een goede keuze, wat voor duiken je ook maakt, en het pak kan met en zonder onderkleding worden gebruikt.

Trilaminaat droogpakken

Trilaminaat pakken behoren tot de lichtste pakken die op de markt verkrijgbaar zijn. En tegelijk behoren ze ook tot de sterkste pakken. Kwalitatief gaan pakken van trilaminaat minder snel achteruit. Ook drogen ze sneller en zijn ze eenvoudig te repareren. Trilaminaat pakken moeten worden gebruikt in combinatie met onderkleding. Je kunt onder het pak net zo veel lagen isolerende kleding dragen als je wilt. Een trilaminaat pak is dan ook een uitkomst voor duikers die zowel in koud als in warm water duiken.

Evertech Dry Breathable

De Evertech Dry Breathable is een eersteklas trilaminaat droogpak voor enthousiaste duikers – met een schat aan kenmerken. Dankzij het ademende materiaal zit dit pak zowel boven als onder water prettig. De gestikte naden zijn met tape afgewerkt en bieden daardoor extra bescherming tegen het water. Het pak heeft een diagonale frontrits. Dankzij het SI-Tech-ringensysteem kunnen pols- en halsseals eenvoudig worden vervangen. Het pak heeft een telescopisch bovenstuk met een kruisband en bretels zodat je het droogpak op je lichaamsbouw kunt afstellen.

Definition Dry

De Definition Dry, ons trilaminaat droogpak in het middensegment, is ontworpen voor gevorderde duikers die voor langdurige kwaliteit gaan. Het pak is bestand tegen schimmels en bacteriën, waardoor het des te langer meegaat en je veel minder last hebt van hinderlijke geurtjes bij herhaaldelijk gebruik.

Extra’s voor je droogpak

Een SCUBAPRO droogpak komt standaard al met veel extra’s – van bescherming tot zakken. Dit zijn details, maar zeker een overweging waard wanneer je een droogpak zoekt. Zakken zijn heel handig omdat je er spullen in kwijt kunt. Elk SCUBAPRO is voorzien van minimaal één grote zak. In de zakken zitten een D-ring en kleine openingen zodat het water weg kan. Je kunt in de zakken een reservemasker, een reel, wetnotes of een oppervlakteboei meenemen.

Andere extra’s die een SCUBAPRO pak kan bieden, zijn vaste schoenen of sokken, afneembare bretels om het pak op zijn plaats te houden, extra sterke kniebeschermers en I-safe-bandjes zodat de polscomputer niet gaat schuiven. Elk pak wordt geleverd met een anatomisch gevormde kap, een reparatieset, ritswas en een handige draagtas die je ook kunt omtoveren in een matje voor het omkleden.

Evrdry_4_MN_60853x00_DET_00936Scubapro-droogpak_2021
_T8A070027Scubapro-droogpak_2021

Droge handschoenen

Wanneer je in koud water duikt, koelen je handen vaak het eerst af. Soms zal dat een reden zijn om de duik vroegtijdig af te breken. Zonde. Droge handschoenen zijn dan ook een geweldige aanvulling op je droogpak wanneer je regelmatig in koud water duikt. In droge handschoenen kan lucht circuleren en dat maakt een groot verschil voor de temperatuurregeling – net als een droogpak. SCUBAPRO levert diverse types droge handschoen, zoals de Easydry Pro, de Easy Don en de nieuwste aanwinst, het Oberon-systeem voor Slaggo-ringen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief