Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Beeldupdate: Nieuwe PEN en kleinste DSLR van Canon

De ontwikkelingen staan niet stil. In deze update begroeten we een nieuwe PEN van Olympus, zien de we ’s werelds kleinste digitale spiegelreflexcamera en uiteraard weer nieuws rondom de compacte en handige actiecamera’s…

Nauticam LCD vergrootglasBeeldupdate Nieuwe PEN en kleinste DSLR van Canon 1

Laten je ogen je tijdens het fotograferen steeds vaker in de steek? Dan is er goed nieuws! Nauticam heeft een LCD vergrootglas met oogcorrectie. Je bent namelijk niet de enige die bij het fotograferen van supermacro onderwerpen moeite heeft met het zien van alle details. Deze accessoire is leverbaar voor een aantal verschillende compactbehuizingen van Nauticam. Dankzij de vergroting zie je de compositie scherper en helderder. De verstelbaarheid zorgt dat je extra kunt scherpstellen op je eigen ogen.

Nieuwe Olympus PEN camera

Beeldupdate Nieuwe PEN en kleinste DSLR van Canon 2Olympus introduceert een nieuw PEN model. De E-P5 is volledig in retrostijl uitgevoerd. De metalen behuizing van de body doet je denken aan de oude analoge PEN uit vroegere jaren. Allemaal schijn, want als we de specificaties mogen geloven, is deze PEN uitgerust met de complete trukendoos uit de “oudere” PEN en de OM-D systeemcamera’s. Deze PEN zal vanaf eind juni leverbaar zijn. Of er direct een onderwaterhuis leverbaar zal zijn, is nog niet bekend.

Fantasea levert huis voor Canon G15

Beeldupdate Nieuwe PEN en kleinste DSLR van Canon 3De Canon G-series zijn altijd populaire camera’s geweest onder onderwaterfotografen. Goed nieuws dus dat Fantasea voor de Canon G15 een huis bouwt. Dit type onderwaterhuis kennen we al van de Nikon P7100, eveneens een compactcamera uit het hogere segment. Degelijke en ergonomische behuizingen die je tot 80 meter diepte mee kan nemen. Doordat het een beproefd concept is, past de leverbare accessoire lijn ook op het G15 huis.

Kleinste en lichtste Canon DSLR

Beeldupdate Nieuwe PEN en kleinste DSLR van Canon 4Canon heeft een nieuwe spiegelreflexcamera en niet zo maar één. De EOS 100D is de kleinste en lichtste digitale spiegelreflexcamera ter wereld. Klein en licht, daar lopen de onderwaterfotografen wel warm voor! Deze nieuwe Canon is overigens nog wel iets groter dan Canons eigen systeemcamera, maar daarvoor krijg je een volwaardige DSLR met hele nette specificaties. Het wachten is op de eerste compacte onderwaterhuizen voor deze nieuwe en compacte recordhouder.

Behuizing voor Ninja-2

Beeldupdate Nieuwe PEN en kleinste DSLR van Canon 5Goed nieuws voor de fanatieke filmers. Nauticam heeft een behuizing gemaakt voor de Atomos Ninja en Ninja 2. De recorder annex externe monitor wordt via de HDMI aansluiting van de camera verbonden en kan zo RAW videodata vastleggen. Dit kan bijvoorbeeld in combinatie met de Nikon D800 en D4 of de Canon 5D Mark III camera’s. Voor de bediening maakt Nauticam gebruik van de touchscreen controls van de belangrijkste functies op de Ninja.

Aqualung adapter voor videocamera

Beeldupdate Nieuwe PEN en kleinste DSLR van Canon 6Je zou zeggen geen beeldupdate zonder actiecameranieuws… en inderdaad. Ditmaal geen camera zelf, maar een handig accessoire. Aqualung heeft een handig adapter op de markt gebracht die op de Look2 maskers bevestigd kan worden. Met deze adapter kan je de actiecamera zoals bijvoorbeeld de ActionPro, Intova Sport HD of de GoPro direct boven je bril bevestigen. Jij hebt je handen vrij en filmt exact hetzelfde als waar jij naar kijkt. Oh en vergeet niet je camera goed in te stellen voordat je kopje onder gaat!

 

 

Nieuwsgierig geworden en wil je één of meerdere van deze producten zien en voelen? Neem contact op met jouw leverancier voor onderwater apparatuur. Het kan zijn dat op het moment van schrijven, nog niet alle producten leverbaar zijn. Informeer hier dus ook naar.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief