Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuwe camerabijlagen bij Handboek digitale onderwaterfotografie

Het Handboek digitale onderwaterfotografie – de basis blijft in ontwikkeling. Ron Offermans heeft nu ook een bijlage voor de vernieuwde Canon G7X MarkIII en een uitgebreide bijlage voor de Olympus Tough TG-6 toegevoegd.

Gemaakt met de TG-6

Canon G7X MarkIII

De nieuwe Canon G7X MarkIII is voornamelijk wat sneller geworden ten opzichte van de MarkII. Daarnaast zijn de video-eigenschappen behoorlijk verbeterd. Aangezien de bijlagen hoofdzakelijk zijn gericht op onderwaterfotografie, zouden deze wijzigingen niet een volledig nieuwe bijlage rechtvaardigen. Echter de ingenieurs van Canon dachten dat het wel leuk zou zijn om de menustructuur eens flink onder handen te nemen. Dit betekent dat de bediening via het menu en het snelle instellingenscherm behoorlijk is veranderd. Zelfs zo veranderd dat de bijlage van de Canon G7X mark II bij de Mark III zo goed als nutteloos is. Dus is er nu een volledig nieuwe bijlage voor de Canon G7X mark III!

Uitgebreide bijlage van de Olympus Tough TG-6

De Olympus Tough TG-6 is een bijzondere camera. Je kunt hem beschouwen als een compact camera voor starters met doorgroeimogelijkheden. Er zitten functies op waar de gemiddelde TG-6-bezitter absoluut niet naar om zal kijken omdat hij al blij is als hij de basisfuncties onder de knie krijgen. Daarnaast heb je mensen die altijd graag een kijkje onder de ‘motorkap’ nemen omdat daar functies zitten die het fotograferen een heel nieuwe dimensie kunnen geven. Om deze twee groepen goed van elkaar te kunnen scheiden zijn er voor de TG-6 (vanaf heden) twee aparte bijlagen beschikbaar: de basisbijlage (28 pagina’s) en de uitgebreide bijlage (45 pagina’s).

In de basisbijlage leer je omgaan met alle handmatige instellingen die de camera heeft, en het correct samen laten werken van de camera met een externe flitser. Uiteraard staat er ook in hoe je de macro- en autofocusinstellingen het beste kunt gebruiken. Kortom, alles om een mooie, scherpe goed belichte foto te maken.

In de uitgebreide bijlage komen naast alles wat in de basisbijlage staat, ook zaken aan bod zoals: menglichtopnamen, Focus Braketing, Focus Stacking, Dubbelopnamen, Handmatig scherpstellen, Copyright instellen, Creatieve filters enz.

Om de onderwaterfotografen die de basisbijlage al hebben aangeschaft niet teleur te stellen en op kosten te jagen, is er ook een aparte aanvulling op de basisbijlage beschikbaar: samen zijn ze inhoudelijk zo goed als gelijk aan de uitgebreide bijlage.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief