Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Beeldupdate: Lenzen, accu’s en filters

De afgelopen periode zijn er weer veel interessante producten voor de filmer en fotograaf op de markt gekomen. Door de introductie van nieuwe Canon en Nikon DSLR’s is er veel camerabehuizing nieuws. Maar er is meer nieuws. Wat? Dat lees je in deze beeldupdate…

Sigma 60mm lens voor systeemcamera’sSigma_60mm_lens

 

We kunnen beginnen met goed nieuws voor de bezitters van een systeemcamera. Sigma komt met een 60mm f/2.8 lens voor Micro Four Thirds-en NEX systeemcamera’s. Vergeleken met een 35mm formaat levert dit de NEX bezitters een brandpuntsafstand van 90 mm en voor de Micro Four Thirds een afstand van 120 mm. De Minimale scherpstelafstand is 19,7 cm. Voor de fotografen die filters en droge diopters willen gebruiken gebruiken is het handig te weten dat de lens een 46 mm schroefvatting heeft. Wellicht dat deze introductie ook direct een startschot is voor de introductie van meer lenzen voor deze populaire camera categorie.

Nieuwe INON close-up/macro lenzenInon_UCL-100M67

Klein, kleiner, kleinst… die ontwikkeling moet INON hebben aangezet om een nieuwe natte macro voorzetlens te ontwikkelen. De UCL-100M67 en UCL-100LD zijn speciaal ontwikkeld om nog grotere vergroting te krijgen dan met de bestaande INON voorzetlenzen. De fabrikant claimt meer vergroting en betere kwaliteit zonder vignettering. Voordeel van deze lenzen is dat het onderwerp wordt vergroot, maar ook dat de scherpstelafstand wordt verkleind voor het echte close-up/macro werk. De voorzetlens is verkrijgbaar in 67 mm schroefdraad of INON bajonet. De 67 mm versie is aan de voorzijde ook voorzien van schroefdraad zodat je de voorzetlenzen kan stapelen.

 

Light & Motion fluorescentie-filter voor GoPro Hero3NightseaGoProFilter_2

De liefhebbers van de fluorescerende foto en videobeelden hebben geluk. Langzaam verschijnen er steeds meer producten die deze bijzondere vorm van beeldregistratie mogelijk maken. Light & Motion heeft recent al een Sola Nightsea met speciaal blauw duiklicht gepresenteerd. In combinatie met dit flip filter kan je vanaf nu dus ook heel eenvoudig fluorescerende koralen en vissen vastleggen met je GoPro camera. Het filter is gemaakt van aluminium en kan op het standaard GoPro huis worden geschroefd. Wil je tijdens je duik weer normale opnames maken, dan kan je het filter eenvoudig wegflippen.

Ikelite Lithium Ion batterijen

ikelite nieuwe accuAls we het nieuws van Ikelite over de nieuwe batterijen mogen geloven hebben deze alleen maar voordelen. Ze zijn lichter, krachtiger, zijn sneller opgeladen en gaan langer mee. De gewichtsbesparing is om te beginnen al prettig, de nieuwe accu’s zijn 20 procent lichter dan de voorgangers. Met een volgeladen accu kan je nu twee keer zoveel flitsen maken. Bovendien is de recycletijd verbeterd, waardoor de flitser weer sneller klaar is voor een volgende foto. Met deze accu’s brengt Ikelite ook een nieuwe smart charger op de markt, waardoor er ook in het laadproces verbeteringen kunnen worden gerealiseerd.

Amphibico behuizing voor Sony FS700 videocameraAmphibico behuizing voor Sony FS700

Amphibico kondigt met trotst de behuizing voor de nieuwe Sony NEX-FS700 videocamera aan. De behuizing behoort tot de “GENESIS” lijn voor de compacte prosumer HD videocamera’s.  alle camerafuncties zijn met behulp van de handgrepen van de behuizing te bedienen. De behuizing kan worden voorzien van verschillende poorten die met een bajonet aansluiting bevestigd kunnen worden. Voor het 3,5 inch brede LCD venster is aan de bovenzijde van het huis plaats. De enthousiaste filmer heeft ongetwijfeld de fraaie specificaties van de Sony camera al ontdekt. Voor die enthousiastelingen is er nu behuizing van de bekende Canadese huizenbouwer.

Submarine camcorder

Submarine camcorderTijd voor een update uit een hele andere categorie. Als je bewegende beelden wilt opnemen zonder een nat pak te halen, dan is de Submarine Camcorder wat voor jou. Deze op afstand bedienbare onderzeeër kan op verschillende manieren aangestuurd worden, waaronder met behulp van een iPad of laptop. De camera legt de beelden op HD formaat (1280 bij 720) vast en slaat deze op een 32 GB groot intern geheugen op.  Naast de bewegende beelden kan je ook foto’s maken. Het opladen van de onderzeeër duurt 16 uur en dan kan je 2 uur spelen. De voortstuwing wordt verzorgd door verschillende propellers. Het apparaat is voorzien van een kabel van 30 meter lengte, LAN aansluiting en WIFI.

 

 

 

Nieuwsgierig geworden en wil je één of meerdere van deze producten zien en voelen? Neem contact op met jouw leverancier voor onderwater apparatuur. Het kan zijn dat op het moment van schrijven, nog niet alle producten leverbaar zijn. Informeer hier dus ook naar.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief