Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Beeldupdate: Camera’s, behuizingen en lampen

Het nieuwe jaar lijkt wel een startschot voor de verschillende fabrikanten om nieuwe producten te introduceren. In deze update camera’s, behuizingen en een heel handig goedje ter bescherming van je poort.

Waterdichte en schokbestendige Olympus

 

e75569db27Zoek je een camera die je zonder gedoe onder- en bovenwater kunt  gebruiken, dan is deze introductie van Olympus interessant voor je. De TG-2 lijkt een kwalitatief sterke camera. Zo beschikt hij over een lichtsterke F2.0 lens, heeft een speciale microscopische macrofunctie waardoor telezoomen tot maar liefst 200 mm op een afstand van 1 cm mogelijk is. Door zijn speciale behuizing is de camera waterdicht tot 15 meter diepte, maar is hij ook schokbestendigheid, vriesbestendigheid en bestendig tegen een druk van 100 kg. Kortom een camera waar je niet super voorzichtig mee hoeft te doen!

Nocturnal Lights Video Lamp

RTEmagicP_noctural-lights-videolamp-M700i4Nocturnal Lights heeft een nieuwe videolamp geïntroduceerd met een lampkop van 80 graden. De M700i is een compacte lamp en geeft een lichtopbrengst van 700 lumen op vol vermogen en kan gedimd worden tot 280 lumen. Op het volle vermogen geven de twee CR123 batterijen de lamp een brandduur van 1,5 tot 2 uur. Vind je dit niet genoeg, dan kan je de optionele en oplaadbare lithium-ion batterij aanschaffen. Bij deze lamp zijn verschillende accessoires leverbaar.

 

 

GoPro HERO 3 Nieuws

Het is de GoPro wederom gelukt om deze nieuwsrubriek te halen . Ditmaal met twee nieuwe behuizingen die voor de HERO3 op de markt zijn gekomen en eenPlugin voor verbeterede HDR prestaties. Allereerst de behuizingen. zowel Hugyfot als RecSea introduceren een alluminium behuizing voor deze populaire actiecamera, waardoor de behuizing niet alleen robuuster is dan het orginele onderwaterhuis, maar ook dieper mee naar beneden kan worden genomen. De PlugIn van CrumplePop voor Final Cut Pro zorgt dat je het dynamisch bereik van je beelden enormkunt vergroten. Wij zijn benieuwd wat we de volgende update over de GoPro kunnen melden.

Nikon systeemcamera

RTEmagicP_Nikon-WP-N2_frontNikon introduceert de Nikon1-J3 en S1, beide systeemcamera’s. Kleiner en sneller dan de voorgangers en voorzien van een grotere beeldsensor.  De compacte systeemcamera’s hebben  een aluminium body en verwisselbare lenzen. Ten opzicht van de voorgangers zien we ook een verbeteringin de lichtgevoeligheid, waardoor de camera’s beter presteren in donkere situaties. En dan het mooie nieuws voor de onderwaterfotografen. Beide camara’s passen in het WP-N2 huis wat Nikon levert. Waterdicht tot 40 meter en voorzien van een 67mm schroefvatting voor extra voorzetlenzen.

 

Retra eZoom

RTEmagicP_Retra-ezoomWe kennen de fabrikant Retra van de futoristische snoots. De uitvinders hebben nu een technisch hulpmiddel ontwikkeld voor de fotografen die beweging in hun foto’s willen vastleggen. De eZoom is een apparaat wat electronisch en gelijkmatig aan je zoomknop kan draaien op het moment dat jij afdrukt. Voordeel is dat je de camera stiller kan houden, wat de kans op een succesvol resultaat vergroot. We zijn benieuwd welke fotograaf met de eerste resultaten gaat komen?

Aluminium behuizingen voor nieuwe Canon compacts

RTEmagicP_recsea-canon-g15-housingGoed nieuws als je een Canon compactcamera hebt en graag net wat meer wil dan het standaard polycarbonaat huis. RecSea introduceert geanodiseerd aluminium behuizingen voor de populaire Canon Powershot G15 en de Powershot S110 camera’s. Waterdicht tot 80 meter en voorzien van dubbele o-ringen. De huizen zijn degelijk uitgevoerd en alle camera functies blijven bedienbaar. De behuizingen zijn zo gemaakt dat er verschillende accessoires kunnen worden aangesloten als voorzetlenzen en externe flitsers.

Klearport Protection System

RTEmagicP_klearport-psPoorten zijn een kostbaar bezit voor onderwater foto- en videografen. Ze zijn kwetsbaar en bij onjuist gebruik krijg je onherstelbare vlekken of schade. Om hier bescherming tegen te bieden is het Klearport Protection System op de markt gebracht. Een pakket met vloeistoffen die het glas of acryl reinigen, drogen en beschermen. Handige bijkomstigheid is dat de Klearport vloeistoffen er ook voor zorgen dat er geen druppels aan je poort blijven hangen bij half-half opnames.

 

Nieuwsgierig geworden en wil je één of meerdere van deze producten zien en voelen? Neem contact op met jouw leverancier voor onderwater apparatuur. Het kan zijn dat op het moment van schrijven, nog niet alle producten leverbaar zijn. Informeer hier dus ook naar.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief