Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Masterclass op Rode Zee

In oktober 2015 organiseren Ron Offermans en Edward Snijders een masterclass Onderwaterfoto/film tijdens een live-aboard op de Rode Zee. Ron Offermans vertelt waarom dit een unieke kans is voor onderwaterfotografen.

Een week lang werken aan je fotografie-skills onder de vakkundige leiding van ’master’-fotograaf Ron Offermans op de Tala die over de Rode Zee cruist. Relaxter kan het haast niet. Van 6 tot en met 13 oktober kun je mee en een week lang bezig zijn met je passie onderwaterfotografie!

Ron liep allang met het idee voor een masterclass rond. Al jaren verzorgt hij cursussen digitale onderwaterfotografie in het hele land. Maar tijdens zo’n cursus is de tijd beperkt. «Een cursus op locatie waar ik dieper op de stof kan ingaan en er direct praktijkoefeningen aan koppelen, lijkt me ideaal.»

«Ik ben op zich wel blij dat ik de NOB een paar jaar geleden zover heb gekregen om de cursus onderwaterfotografie op te splitsen in een cursus voor beginners en een cursus voor gevorderden. De oude cursus was door de ontwikkelingen in de digitale onderwaterfotografie steeds omvangrijker geworden en de kennis van de cursisten lag ook steeds verder uiteen.»

RTEmagicC_Las-Caleras.jpg

De tegenwoordige cursussen zijn veel beter afgestemd op de behoefte, maar de tijd staat niet stil. Ron merkt nu alweer dat hij tijdens het geven van de reguliere cursus voor gevorderden keuzes moet maken en zaken weg moet laten omdat de tijd gewoon ontbreekt. «En nog is het een stortvloed aan informatie waarbij ik soms bang ben dat het te veel is voor de cursisten. Maar uit de reacties na afloop blijkt dat cursisten niets hadden willen missen en dat ze alles interessant vonden. De bedoeling is dat ze de opgedane kennis meteen in praktijk brengen, maar dan ben ik er niet om het te controleren en eventueel bij te sturen.» Dat laatste probleem wordt tijdens de live-aboard getackled!

Het opdoen van vaardigheden bestaat uit drie delen: informatie wordt voor 10 procent passief opgenomen, voor 20 procent door er interactief met elkaar over te praten en voor 70 procent door de theorie in praktijk te brengen. Maar voor de praktijk moet je wel eerst de 10 procent theorie en 20 procent interactie nodig, anders kom je niet verder.

RTEmagicC_Barco_Hundido-18.jpg

Passie, werken, duiken én gezelligheid!
De masterclass aan boord zal zeker gezellig worden, maar kennis opdoen staat voorop! Ron zal een serieuze, uitgebreide cursus geven waarbij ook de nodige inzet van de cursisten wordt verwacht.
«Ik wil echt de lastige zaken zoals menglichtopnamen, alle verschillende flitsposities en belichting met snoots behandelen en in de praktijk oefenen. Daarom is de Noord-route in Egypte ook erg geschikt. We duiken op wrakken waar je prima groothoek met en zonder model kunt oefenen, en op mooie riffen aan waar je scholen vis kunt fotograferen en macro-opnamen kunt maken.»

Goed nieuws voor NOB-leden: je kunt achteraf ook je brevet digitale onderwaterfotografie voor gevorderden ontvangen. Maar in feite ben je dan al een stuk verder.

Edward Snijders zal tijdens dezelfde reis een masterclass onderwaterfilmen verzorgen. Filmers zijn dus ook welkom!

Wil je meer weten over deze speciale reis en de masterclass met Ron Offermans en Edward Snijders, ga dan naar de website van Submarines en klik op Masterclass. Daar vind je uitgebreide informatie. Wacht niet te lang, want het aantal plekken is beperkt!

Foto’s: Ron Offermans (gemaakt tijdens trip naar Dominicaanse Republiek)

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief