Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Natuur

In beeld: 28 Nederlandse zeenaaktslakken

Dat Zeeland rijk is aan naaktslakken, is geen geheim. Bas van der Sanden heeft ter gelegenheid van 4 jaar Zeenaaktslakkenkaart er 28 soorten op een rij gezet. Kijk en geniet!

Dit bericht delen

Bas van der Sanden

Als docent biologie en ecoloog ben ik in 2002 begonnen met duiken. Vanzelfsprekend spreekt mij het biologische aspect van het duiken het meeste aan. Echter als docent blijft het voor mij een uitdaging om mensen te informeren over de wondere wereld onderwater. Hiervoor geef ik regelmatig cursussen en lezingen. Ook publiceer ik graag biologisch interessante waarnemingen. Als mede auteur van de zoekkaart Nederlandse Zeenaaktslakken heb ik veel kennis en ervaring mogen opdoen met deze bijzondere diergroep.

3 reacties

 1. Wat mooi! Dat had ik niet gedacht.

  REAGEREN
  • En dan te bedenken dat dit nog niet eens de helft van de Nederlandse zeenaaktslakken zijn!

   REAGEREN
 2. Prachtig! Ik ben zelf 2x een soort vlokslak tegen gekomen die ik niet kon determineren dmv de slakkenkaart, en ik denk nu dat het de gekraagde vlokslak is. Op de Facebook-pagina van duiken in beeld heb ik de foto als comment onder dit filmpje gezet; kan iemand bevestigen dat het een gekraagde vlokslak is? Of is het toch iets anders?

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten