#Beatplastic met WWF-ambassadeurs Armin van Buuren en Jessie Jazz
De wereldwijde plasticvervuiling is nog steeds een gigantisch probleem. Elk jaar komt er maar liefst acht miljoen ton plastic in de zee. Het blijkt bijzonder lastig om deze enorme hoeveelheden terug te dringen. Daarom sloegen Global Oceans Ambassador Armin van Buuren en het Wereld Natuur Fonds vorig jaar al hun handen ineen voor #Beatplastic. En nu krijgen ze ook steun van Jessie Jazz Vuijk.
Van 1 tot 8 september is het #Beatplastic-week, te volgen op de social media-kanalen van Armin, Jessie en WWF-Nederland. Jessie Jazz lanceert tijdens #Beatplastic een even indrukwekkende als schokkende videodocumentaire tijdens Armin van Buuren’s wereldbekende A State Of Trance-radioshow. Het doel: zoveel mogelijk mensen in actie krijgen, onder meer om de WWF-petitie te ondertekenen die wereldleiders oproept tot een VN-verdrag met concrete afspraken over het stoppen van plasticvervuiling.
Armin van Buuren: “In november 2019 heb ik tijdens een WWF-projectbezoek aan Bali met eigen ogen gezien wat plasticvervuiling doet met de natuur en dus ook met ons. Deze ervaring heeft mijn ogen geopend. Ik ben geschrokken van de enorme hoeveelheden plastic die wij produceren en vlak daarna weer weggooien – niet alleen op Bali, maar wereldwijd. Het probleem is zo enorm dat ik zoveel mogelijk mensen probeer te bereiken om hier iets aan te doen. En ik kan daar heel goed hulp bij gebruiken. Tijdens de #Beatplastic-week wil ik mijn social media-volgers uitdagen met muziek en quizzen, in de hoop dat iedereen de WWF-petitie zal tekenen.”
Het Nederlandse model Jessie Jazz deelt die overtuiging. Als YouTuber en Miss Nederland (2015) bereikt ze in Nederland veel jonge mensen die graag een bijdrage willen leveren in de strijd tegen plasticvervuiling, maar niet zo goed weten hoe. Daarom heeft Jessie de eerder genoemde videodocumentaire gemaakt, en is zij vanaf nu officieel WWF-ambassadeur.
Jessie Jazz Vuijk: “Ik ben super dankbaar dat ik mij in mag zetten als ambassadrice voor WWF. Het wereldwijde plasticprobleem is gigantisch. De grootte van het probleem werd mij pas echt duidelijk tijdens en na het maken van de documentaire. Mijn bewustwording wil ik graag doorgeven. Het probleem is groot, maar het is zeker niet onmogelijk om hier iets aan de te doen. Ik geloof in de kracht van samenwerking en ben blij dat Armin en ik onze krachten kunnen bundelen.”