Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Stem mee voor de Beestachtige Top 80!

Welk dier willen Nederlanders het liefst in het wild zien? De witte haai? Een bultrug? Of toch een orka? Droomplekken.nl en WNF organiseren de verkiezing van het wildste dier van 2018. Gaan we als duikers zorgen dat de zeedieren hoog eindigen?


Prijsvraag
Er kan op twee manieren aan de Beestachtige Top 80 worden meegedaan: op de website aangeven welk dier (of meerdere) je het allerliefst in het wild zou willen spotten. Het kan ook op de Vakantiebeurs van 10-14 januari (de stand van Droomplekken.nl en WNF is op 08F 070 in Hal 8).
Deelnemers kunnen diverse prijzen winnen, waaronder een unieke excursie met Staatsbosbeheer en WNF naar de Grote Vijf van Nederland.

Ecotoerisme en natuurbescherming
WNF houdt zich sinds jaar en dag bezig met ecotoerisme en natuurbescherming. Gert Polet, hoofd van het programma bedreigde soorten van WNF, ziet in de praktijk dat natuur- of ecotoerisme een goede manier kan zijn om de natuur te beschermen: “Als natuurtoerisme een bron van inkomsten is voor de lokale bevolking, dan krijg je meer draagvlak om de natuur ter plekke te koesteren.” WNF steunt wereldwijd ecotoerismeprojecten die bijdragen aan natuurbescherming.

Majestueus
Droomplekken.nl is het grootste reisblog van Nederland. Reizigers kunnen hier hun eigen Bucket List samenstellen en reisverhalen van oprichter Corno van den Berg lezen ter inspiratie. Van den Berg: “Veel mensen hebben een ontmoeting met een Afrikaanse wilde hond of een bultrug op hun Bucket List. Het doet je realiseren hoe majestueus deze dieren zijn. Ter plekke hoor ik hoe deze dieren worden beschermd, waar ik graag aan meewerk.”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief