Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Bas Kulderij – Trouwring verloren in de sloot

Datum 17 Mei 2015
Locatie Lelystad
 

In januari verloor mijn buurman Henri zijn trouwring met het voeren van de eendjes. Ik kreeg een WhatsApp berichtje van hem of ik wellicht de ring zou willen zoeken.
Natuurlijk zei ik ja. Henri wist “ongeveer” waar de ring geland was. Het gebied was zeker 3 bij 3 meter dat hij aanwees. OK, dat wordt een interessante zoekopdracht.
Ik loop de sloot in naar de aangewezen plek en laat mij afzakken, de sloot is hier ongeveer 1,70m diep. Met mijn blote handen (met handschoenen aan zou het onmogelijk zijn om iets te voelen), wroet ik door de dikke laag prut. Ik voel takjes en steentjes. Maar na een paar minuten voel ik mijn handen niet meer van de kou (het water is ongeveer 3°C).
Dit gaat niet werken, het water is te koud, maar ook zoeken met je handen wordt een onmogelijke opgave.
Het duurt een aantal maanden, tot ik ineens de mogelijkheid krijg om een metaaldetector te lenen die tot 3 meter onderwater gebruikt kan worden. Een handzame oranje Garrett Pro-Pointer AT.
Afgelopen zondag gaan we het wederom proberen, gewapend met de metaaldetector loop ik weer de sloot in. Ik laat mij afzakken en begin langzaam de bodem af te scannen. Ineens is daar het piep- en trilsignaal van de metaaldetector. Voorzichtig begin ik met mijn andere hand in de prut te graven. Helaas het is een oud frisdrankblikje.
Een paar meter verder gaat de metaaldetector weer af, voorzichtig begin ik weer te graven. Het zicht is ondertussen nagenoeg “nul”. Ik heb al zeker een gat van 20cm diep gegraven in de prut, maar de metaaldetector blijft aangeven dat er iets onderin moet liggen. Ik steek mijn hand weer in de prut en voel ineens iets ronds. Het is te mooi rond en glad om natuurlijk te zijn. Ik haal mijn hand omhoog en zie een mooie glimmende gouden trouwring!!!
Als ik boven kom kan Henri zijn ogen niet geloven dat ik daar sta met zijn trouwring in zijn handen.
Het was een speld in een hooiberg, maar we hebben hem kunnen vinden.

Extra dank gaat uit naar Sander voor het uitlenen van zijn metaaldetector, zonder deze detector was het zeker niet gelukt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief