Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Erik de Boer – De Polderveldplas

Weer een nieuw duikreport van fotograaf Erik de Boer uit het Limburgse land! Deze keer: de Polderveldplas.


Datum: april 2016
Duiklocatie: Polderveldplas, Limburg

duikreport-call-to-action-350x85

Na de winter ben ik weer eens naar deze duikstek gegaan. Het weer was heerlijk: weinig wind en een lekker zonnetje.
We moeten te water naast een aanlegsteiger, dus gaan we eerst eens inspecteren of er boten lagen. Gelukkig was dat niet het geval. Toen we het water in keken beloofde dat veel goeds voor het zicht!
Omkleden dus maar, het water in. Het zicht bleek inderdaad erg goed, het touw dat vanaf de instap gespannen hadden volgend, bracht mij dat tot de auto.

Jammer te zien dat het beeld wat normaal op het dak stond eraf gegooid is. Door de diepte van een meter of 6 geloof ik er niet in dat dit komt door een boot, storm of iets dergelijks, als je iets omstoot als duiker is het toch niet zo moeilijk om dit terug te zetten?


Verder zwemmend langs het touw, bleek het eigenlijk nog erger te zijn. Zelfs de pinnen waar het touw is opgespannen waren her en der uit de grond getrokken. Jammer dat dit soort vandalisme ook onderwater bezig is. Waarom vraag ik me onderwater al af, mensen doen zich moeite om iets leuks te creëren, anderen moeten dit dan slopen. Mijn ding is dit ook niet helemaal, ben meer van de vissen en de beestjes maar respecteer wel het werk van anderen.

Nu maar verder met het leuke van het duiken en fotograferen. Wat me opvalt, is dat ten opzichte van de Boschmolenplas hier nog bijna geen begroeiing is dieper dan een meter of 3. Met een kreeftje erbij toch wel een leuke foto.

Dan maar een beetje terug naar het ondiepe, daar liggen een aantal takken in het water en met een zonnetje erbij worden dit hopelijk leuke foto objecten. Tot mijn grote verbazing hing er over deze takken een dikke laag wier, best wel spooky!
Na een uur gaan we maar het water uit.

Max diepte : 8,4 meter

duikduur : 61 minuten

watertemp : 5 graden

zicht : tot wel 10 meter

1 reactie

  1. Van andermans spullen blijf je gewoon af. Boven en onder water.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief