Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jan Jaap Tijsen – Island Hopping in Frans-Polynesië

Voor velen een vakantie waarvan je alleen maar kunt dromen. Voor Duikreporter Jan Jaap werkelijkheid. Hij was in Frans-Polynesië en maakte een korte video.

Palmbomen, witte zandstranden en een blauwe oceaan. Wat was deze trip geweldig!
We zijn op 4 eilanden geweest in Frans Polynesië: Rangiroa, Fakarava, Bora Bora en Tahiti.

Op Rangiroa zijn we met de scooter het eiland rondgereden. We hebben onder andere een parelkwekerij bezocht en heerlijke Poisson Cru gegeten bij de lokale eettentjes. Overal waar je kijkt, zie je beestjes. Strandkippen, landkrabben en fregatvogels. Het duiken deden we in de Tiputa Pass, waar de dolfijnen om ons heen cirkelden en de zeilvissen aan de oppervlakte over ons heen zwommen.

Fakarava. Onbeschrijvelijk! We sliepen hier een week lang in een Robinson-hutje zonder ramen, stroom en water op een “onbewoond” eiland. Wifi bestond hier amper. Dit eiland was een pracht! En dan het duiken! We doken in het zuiden van Fakarava, in de Tumakohua Pass, die bekend staat om de “Mur des requins“. We zagen niet 1 haai, niet 2 haaien, maar honderden haaien in een duik! De muur van haaien! Hoeveel uitroeptekens kan je nog plaatsen bij Fakarava?! Het was super. (!!!!)

Na het onbewoonde leven vertrokken we naar het Bora Bora, waar we de vinnen en duikfles even aan de wilgen hebben gehangen. We zijn hier met de quad de berg op gereden, met de jetski hebben we rond het eiland gevaren, er af gevallen en manta’s ontweken. We hebben genoten van het nachtleven, gegeten, gedronken en dansers en danseressen met kokosnootbeha’s bekeken tijdens een traditionele dansshow.

We sloten de vakantie af met een dagje op Tahiti aan het zwembad en een koud Hinano biertje in de hand.
We zijn naar huis gegaan met prachtige herinneringen en hebben dit samen gevat in een korte film!

1 reactie

  1. Avatar

    Leuke film, ik kom helemaal in vakantiestemming!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief