Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Aruba: drie favorieten van Jeffrey Kost

Jeffrey Kost woont en werkt op Aruba. Hij leidt je rond in zijn ‘achtertuin’.

Jeffrey is duikondernemer op Aruba, waar hij sinds 2007 met vrouw en dochter woont.  De duikinstructeur en freediver is eigenaar van het duikcentrum Happy Divers Aruba en kent de duikstekken rond het eiland op zijn duimpje. «Happy Divers Aruba duikt graag met kleine groepen. We duiken zowel vanaf de kant als vanaf de boot – een Powercat Centerconsole met twee buitenboordmotoren.»
Fotograferen doet Jeffrey graag. «Ik bewerk niets, ik wil gewoon mooie en leuke foto’s onder water maken.» Wij vroegen hem waar hij ‘in zijn achtertuin’ het liefst duikt.

Arashi

«Dit is ons huisrif. Een betere plek op Aruba om schildpadden en roggen te spotten is er niet, vaak zien we tot wel tien schildpadden tijdens één duik. Ze komen erg dichtbij. Maar er is meer onderwaterleven te zien – murens, kreeften, papegaaivissen en veel meer. Dankzij de diepte tussen 10 en 14 meter is dit een perfecte plek voor elke duiker.»

Het Antilla wrak 

«De Antilla is een enorm Duits schip dat in 1940 vlak voor het strand zonk. Het wrak is bijzonder indrukwekkend: je ziet er verschillende scholen vis en er zijn mooie doorkijkjes. Op het wrak heb je omdat het op een diepte van maar 12 tot 16 meter ligt, heel veel licht. Dit is echt de populairste duikbestemming op Aruba – een duik met historie.»

  
Links: de Antilla, rechts: het wrakje bij Mangel Hato

Mangel Hato

«Mangel Halto is de ideale plek om te leren duiken of buiten het rif op te gaan. Je kunt naar buiten, maar je kunt er ook voor kiezen om in de baai te blijven. Daar ligt een wrakje dat ook voor een beginnende duikers bereikbaar is. Boven water is dit ook een van de mooiste plekken op het eiland – midden in de mangrove en je hebt er ondiep en dieper water. De duikplek waar je alles kan doen – van cursus tot fundives!»

Wil je meer weten over duiken rond Aruba? Kijk eens op de site van Happy Divers Aruba.

3 reacties

 1. Avatar

  De wrakken van Aruba zijn echt top! Zowel de ondiepe, maar enorme Antilla als de Jane C, de Debbie II, en en en en en ….
  En natuurlijk schildpadden kijken bij Arashi met Jeffrey!

  REAGEREN
 2. Avatar

  Klopt. We hebben deze plekken op Aruba bezocht met Happy Divers. Later nog terug gegaan naar Mangel Hato omdat het een fijne plek is om bij de mangrove bossen in de schaduw te zitten.

  REAGEREN
 3. Avatar

  Ziet er echt gaaf uit eigenlijk! Ik had niet eerder aan Aruba gedacht terwijl ik wel op Curacao en Saba ben geweest. Met die wrakken lijkt dit me ook wel erg leuk. Die gaat op de bucketlist!

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief