Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter / Zuidelijk Afrika - algemeen

Aike Willemsen- Rondreis Zuid-Afrika

Datum september 2015
Locatie Ponta Malongane, Mozambique

Dag 3: Ponta Malongane
De wekker gaat al weer vroeg, buiten onze tent zitten een stuk of 10 diadeemmeerkatten (aapjes) in de bomen. Ze bekijken ons even en springen van tak op tak naar een rustigere plek. We maken snel wat te eten in het restaurant en lopen weer naar Blue Horizon Diving.

Vandaag staat 1 duik op de planning, de enige andere gasten zijn bezig met een cursus dus we moeten even wachten. De zodiac wordt met een tractor het water in gereden en vervolgens moet deze door de duikers worden gedraaid, ondanks dat het wat regent en waait zijn de golven niet al te hoog vandaag. We beginnen met een ondiepe duik wat ons ook wel uitkomt, toch altijd wat wennen op een nieuwe duikplek.
Na 10 minuten varen komen we al aan bij het Shallow Malongane Reef, snel de spullen aan en na een backroll liggen we in het water, snel kijken of wel voldoende lood hebben en de duik kan beginnen.
De gids/instructeur is vrij druk met de mensen die net hun brevet hebben gehaald of daar nog mee bezig zijn dus Lotte en ik duiken lekker op ons gemak in de buurt. Helaas wel veel deining onderwater, 3 meter vooruit, 2 meter achteruit en zo gaan we door. De bodem is rotsachtig met veel mooie stukken hard en zacht koraal. Tussen de rotsen waar de stroming wat minder is zitten veel vissen verscholen waaronder murenes en anemoonvissen.

Dit is gelijk een van mijn eerste duiken met een groothoeklens en 2 flitsers dus toch maar een paar foto’s proberen te maken al valt dat nog niet mee, wachten op het juiste moment want een seconde later wordt je weer 2 meter naar achteren geslingerd. Ik schiet wat foto’s van een anemoonvis en wat mooie stukken koraal en na 60 minuten wordt het weer tijd om op de zodiac te klimmen. Een fijne duik maar niet al te bijzonder, we zijn ondertussen ook redelijk verwend denk ik en komen hier toch voornamelijk om met het “grote spul” te duiken.OLYMPUS DIGITAL CAMERANa de duik weer een drankje in de bar en we krijgen wat informatie over het dorpje dat om de hoek ligt, 2 restaurantjes blijken er te zitten dus toch de moeite waard om morgen eens heen te lopen. “Vergeet vooral geen zaklamp” werd ons nog nageroepen toen we weer over het strand naar ons kamp liepen. We zijn de enige op het strand, voor de rest alleen wat vogeltjes en duizenden krabbetjes en “onze” hond buddy natuurlijk, waar maak je dit nog mee? En om het af te maken weer de walvissen die aan de horizon het water uit springen!
Even een pauze op de stoeltjes voor onze tent, als we maar stil genoeg zijn komen de aapjes tot op 2 meter afstand, ook zitten hier veel schitterende vogels. De apen hebben een lange staart en als ze op een tak zitten is mooi te zien hoe ze die gebruiken om hun balans te houden.

Het is weer tijd om te eten en ik heb altijd gezegd, op vakantie ga ik niet koken! Hier is het echter een feestje, en dan vooral de vleesafdeling in de supermarkt. Vandaag Lazy aged rumpsteak, 800 gram, beetje overdreven maar voor 5 euro zeuren we niet. De BBQ gaat weer aan en we ouwehoeren wat met Herman de camp manager en Moses die hier eigenlijk de hele dag wel rond loopt, erg persoonlijk en knus allemaal. Na veel te veel vlees drinken we nog een wijntje tussen de aapjes en komt de dag weer tot een einde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meer (niet-duik) verslagen van deze rondreis staan op www.duukn.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief