Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – We zijn weer door!

Na de duiken in het heerlijk warme water rond Bali ‘moet’ Duikreporter Carla van Westing toch weer in Nederland gaan duiken. De temperatuur van de Oosterschelde is iets lager dan tijdens haar laatste duik, dus ze moet weer even door komen.

‘Gelukkig’ zijn de weersomstandigheden de eerste 2 weken niet optimaal, dus we proberen niet eens af te spreken. Er zijn ook genoeg andere verplichtingen.
Maar vrijdag 29 maart, een prachtige dag, spreken Lilian en ik af bij de brug. We hebben er echt zin in.

Helaas krijgt Lilian het door omstandigheden toch niet voor elkaar. Maar Harry en ik staan al bij de brug. Het water is echt een spiegel en er is geen rimpeltje om de pijler te bekennen. Harry heeft geen spullen bij zich, maar ik kan de verleiding niet weerstaan en ga een half uurtje onder. Zo, ik ben er doorheen! Valt niet tegen, het water is al 9 graden!
Ik vind honderden Polycera quadrilineata’s, veel spinnetjes en hooiwagenkrabben, maar verder niet zoveel.

Er wordt meteen een nieuwe afspraak gemaakt, maandagavond valt de kentering gunstig. Met de zomertijd is het dan nog licht als we het water ingaan.
Dat doen we. Er staan nog 3 auto’s met duikers, die er allemaal al ingaan als wij er net zijn. Maar dat moeten ze zelf weten. Wij zijn keurig op tijd.
Als we onder water gaan, vind ik het toch wat kouder dan vrijdag. Zou dat komen omdat het boven water vrijdag zo lekker was?
We gaan dapper door en zien overal om ons heen weer de P. quadrilineata’s. Al snel vind ik een Microclamylla gracilis, een flinke slanke waaierslak! Leuk! We duiken door en Lilian vindt er nog een paar. Verschillende donderpadden en veel verschillende krabbetjes. Ik vind nog 2 giga grote Geitodoris planata’s, wat een tapijten. Lilian vindt 2 dahlia’s en we genieten gewoon.

Toch is het wel een beetje fris en als we op 4 meter zijn heb ik moeite om onder te blijven. Beetje lucht in mijn schoenen gekomen. Tis toch weer anders duiken dan met je 3 mm op Bali……
Maar als we bovenkomen zijn we het roerend met elkaar eens dat het een enige duik was. Niks speciaals gezien, maar wel heel veel.

Weer lekker gewend en snel maar nog een keer doen.

dib-01-80105

dib-03-80105

dib-04-80105

dib-05-80105

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief