Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Aike Willemsen – Hurghada (deel 3)

Aike duikt lekker door. Vervelen doet hij zich niet onder water.


Datum   September 2012

Locatie   Hurghada, Egypte, Rode Zee

duikreport-call-to-action-350x85

Zoals ik gisteravond al voorspeld had wordt het vandaag een lekker dagje aan het zwembad, beetje foto’s doorneuzen, paar duikbladen lezen, alle accu’s weer opladen en vooral erg lui doen! Na een paar uurtjes aan het zwembad kan ik niet meer stil zitten, dus tijd om richting het duikcentrum te gaan waar ik al snel een klusje krijg, nieuwe maskers schrobben met tandpasta, niet echt mijn hobby maar beter dan op het strand liggen en de bar was in de buurt. Ondertussen is het al etenstijd en gaan we met een aantal duikers naar Divino, een Italiaans restaurant in de buurt, heerlijk gegeten maar niet erg gezellig om nog een tijdje te borrelen.

Zaterdagochtend, 07:00 weer de wekker, pfff vroeg, ben thuis gewend om tot 10:00 te slapen want ik werk ’s avonds. Even douchen, ontbijten en dan kunnen we er weer tegenaan. Vandaag gaan we naar Abu Hashish waar de boot aanmeert in de lagune. Vanaf daar duik je over een ondiep stuk en kom je bij een wand uit. Al snel zien we op het zand een groepje kleine Gestreepte Koraalmeervalletjes, ze zien er leuk uit maar zijn erg giftig. Als een soort bal rollen ze over het zand heen. Het koraal is hier erg mooi en we komen een Reuzenkogelvis tegen, die laten altijd mooi hun tanden zien. Verder zien we nog een aantal Blauwgespikkelde Pijlstaartroggen en wat kleine mureentjes.

Op de boot werd de lunch al weer klaar gezet en aangezien we op Abu Hashish zijn klonk Bob Marley uit de luidsprekers. Dat werkt altijd ontspannend. De volgende duik gaan we bij Ras Disha maken, een driftduik en dit keer met de zodiac. Zo kom je toch op de rustigere plekken. Al snel vindt Jos iets wat je overdag niet verwacht, een Spaanse Danseres! Ook hier zwemt er weer een grote Napoleonvis langs, helaas weer een eindje van ons af, dus geen goede foto’s. Rustig duiken we verder over de blokjes met koraal totdat we een schildpad zien, heb ze al vaker gezien maar het blijft elke keer prachtig! Na een paar foto’s wordt het tijd om een boeitje op te laten zodat de Zodiac ons weer kan oppikken.

Na de duik de setjes weer afbouwen en snel richting het duikcentrum, bij de bar ernaast gelegen is vanavond de Voodoo-barbecue, onder het genot van een hapje en drankje en een boel geouwehoer is het een fijne afsluiter van de dag.

Zondag 16 september is het ondertussen al, we duiken zonder gids want we zijn nogal traag met zijn vieren waarvan 2 fotografen, ook kennen we de riffen al wel aardig goed. We gaan naar slakjes speuren op de pinnacles van Shaab Iris, Er zitten genoeg Pyjama slakjes en pokkenwratslakjes, helaas niets nieuws gezien.

Aan het eind van de duik komen we Onno en John tegen, Onno was iets aan het fotograferen maar ik kan niet goed zien wat, een stukje dichterbij loopt mijn masker alweer vol van mijn glimlach, weer een frogfish! Zo zie je ze nooit en nu al 2 binnen een week. Na een paar fotootjes begon mijn lucht aardig op te raken dus tijd om naar de boot te gaan. Op de boot snel de foto’s checken en er zitten voldoende scherpe tussen. De volgende duik op Torfa Abu Nugar valt helaas wat tegen, een schitterende koraaltuin maar qua leven niets speciaals gezien. Achja mijn dag kan toch al niet meer stuk.

Wordt vervolgd…..

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief