Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – BBQ clubduik

Locatie Bergse diepsluis (overkant)

 

Een clubduik met Passion4Diving en een barbecue als toetje. Duikreporter John dook onder aan de Bergse Diepsluis.
Zondag 24-08-2014.
Bergse diepsluis aan de overkant, Nederland.

We hebben een BBQ duik met de club, eerst even een duikje maken en daarna lekker aan de bbq.

Ik ga met John onderwater en John heeft mijn oude camera overgenomen en ik moet zeggen dat de foto’s met elke duik beter worden.

We staan deze keer niet op de parkeerplaats maar aan de overkant op het grasveld daar is plaats genoeg voor een grote tent en 2 grote bbq’s we gaan daar ook te water het nadeel is dat het qua leven minder is dan bij de trap omdat hier geen grote blokken in het water liggen maar alles heel vlak is.

_8246042

We zijn omgekleed en lopen eerst een heel stuk richting de hangculturen en gaan ter hoogte van de gele boei te water, je moet hier best een stukje uitzwemmen om wat dieper te komen maar het zicht is redelijk goed we kunnen een stukje uit elkaar zwemmen zodat ieder zijn ding kan doen en elkaar niet in de weg ligt.

Ik ben deze keer helemaal voor macro gegaan, vorige keer is er een zeepaardje gespot aan de BD en je weer maar nooit maar het blijft eigenlijk bij het gewoonlijke, krabben, zeenaaldjes en grondels en die grondels wilden niet eens op de foto.

_8246048

Ik ga maar een beetje los op de zeenaalden en anemonen maar het word allemaal niet spannend na een tijdje zwemmen zie ik ineens sepia stokken staan, ik zwem er naar toe en hij helemaal begroeid met zakpijpen en als ik goed kijk zie ik ook nog wat zwarte sepia eitjes zitten, ik speur nog verder of er misschien ook nog kleine sepia’s te zien maar helaas ik zie er geen 1.

Er loopt een draadje over de bodem en als ik die volg kom ik bij de volgende sepia tentje uit en ook hier weer hetzelfde hij hangt helemaal vol met zakpijpen en de kale stukjes zijn bezet met de zwarte eitjes van de sepia, het draadje loopt verder en ik kom nog een sepia tentje tegen en als ik de draad verder volg stopt hij, zo kun je wel makkelijk al je eigen gezette stokken terug vinden.

We zwemmen verder en na een klein uurtje komen we nog wat groene wierslakken tegen, John gaat er helemaal los op maar ik laat deze voorbij gaan niet eentje ligt er mooi voor om op de foto te zetten na dit zit de duik er op en gaan we eruit.

_8246062

Als we terug naar de auto lopen komt er een hoosbui uit de lucht zetten we worden gelijk gespoeld dat is weer lekker maar voor de club bbq is dit wat minder maar gelukkig na een kleine 10 minuten is de regen over en gaat de zon schijnen.

Vlug omkleden de rotzooi opruimen en aanvallen op de bbq, het was zoals gewoonlijk weer goed verzorgd, toppy!

John bedankt voor de duik en de leden van Passion4diving bedankt voor een gezellige clubduik.

Ik ben ongeveer 64 minuten onderwater geweest, ik ben rond 11:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 17 graden, het zicht was redelijk, ik ben max 5,4 meter diep geweest.

 

Dit bericht delen

John Landa

Mijn naam is John Landa ik duik sinds 2007 ik duik voornamelijk om te fotograferen en te filmen, duiken zonder een camera kan ik me nauwelijks voorstellen. Ik schrijf al jaren een blog over de duiken die ik maak.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten