Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Verboden te duiken vandaag?

De parking bij de Put van Ekeren is uitgestorven. Even twijfelt Duikreporter Dirk. Er mag toch wel worden gedoken?

Een lege parking … Wat is hier aan de hand? Dit heb ik nog nooit meegemaakt … Zou er vandaag een duikverbod zijn? Het is zelfs een beetje beangstigend! Raar, maar waar en dit terwijl het mooi weer en nog volop vakantieperiode is. Nou goed: we hebben de put voor ons alleen!

We hebben dan ook uitstekend zicht, al hangt er een mistlaag op de thermocline. Er zijn dus al wel duikers vóór ons geweest …
De huisbaars is weer op het appel. Hij zit altijd bij de instap. Het is een mooi exemplaar.

Dirk-Van-den-Bergh_20190829_baars-85262

We duiken richting put en dalen af. Niet voor lang echter, want de temperatuur zakt van 22° naar 9°. We gaan dan ook maar tot 13 meter diepte. Het kruikje is van de sokkel gevallen en ik zet het er even terug op. Geen kreeftjes te zien, ook geen ander leven.
Wanneer we terug aan de rand van de put zijn zie ik een grote snoek. Terwijl ik hem film neemt hij me mee in het blauw boven de put. Dag snoek! Terug naar mijn buddy! Daar zit nog een snoek en deze is beter in beeld te nemen:

Dirk-Van-den-Bergh_20190829_snoek-85262

Ik heb last met mijn trim. Het is precies of ik word altijd maar terug in de put getrokken … Wanneer ik lucht in mijn vest blaas gebeurt er niet veel. Er zal toch niets met mijn trimvest zijn? Eens ondieper gaat het beter en ik vergeet het verder. Thuis denk ik er wel nog aan. Heb ik misschien teveel lood mee door mijn nieuwe camera configuratie? Die weegt nu 4,5 Kg, maar daar heb ik bij mijn vorige duiken in de Oosterschelde niets van gemerkt … Volgende keer maar weer eens goed uitloden. Maar nu schiet het me te binnen. Natuurlijk! De put is zoet water en ik had dus sowieso 2 kg te veel lood bij! Hier ga ik dan weer mooi de mist in als duiker met ervaring …

Er zit veel klein leven en het is zalig zweven tussen de planten. Het zonlicht maakt het nog mooier. Plots zie ik een zeelt. Hij hangt verticaal met zijn kop naar beneden. Wanneer we naderen gaat hij zwemmen. De achtervolging wordt ingezet. Pfff, stop nu toch eens! Het kost me veel lucht om hem in beeld te krijgen. Hij gebruikt wel een heel vieze truc om me achter te laten! (zie video)

Dirk-Van-den-Bergh_20190829_zeelt-85262

Grote vissen zien we niet meer, maar het blijft genieten. Hé, ik kom de kruiken tegen … Ik begin even aan mijn oriëntatie te twijfelen … Maar nee, die liggen nu gewoon op een andere plaats! We volgen verder de oeverrand en na 91 minuten zijn we terug bij de instap. Heerlijk duikje! Mijn buddy trakteert me op appeltaart en … een duveltje. Vreemde combinatie, maar het smaakt toch. Schol hé buddy!

Dit bericht delen

Avatar
Dirk Van den Bergh

Ik duik sinds 2014 en ben ondertussen 4* - Master Scuba Duiker en behaalde het brevet van Self Sufficient Diver. Master voel ik me echter helemaal niet: elke duik is een nieuwe belevenis én leerschool! Laat ons het maar houden op duiker met voldoende ervaring ... Van in het begin nam ik de videocamera mee onder water en van elke duik maak ik een kort filmpje (en reportage), om dan op het einde van het seizoen een compilatiefilm te maken met de mooiste beelden. Ik kan elke dag duiken, dus als er iemand eens een buddy nodig heeft, laat maar weten!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *