Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Aike Willemsen – Hurghada (deel 2)

Aike kan zijn geluk niet op als hij een frogfish ontdekt. Ook maakt hij zich het rustige tempo van de Egyptenaren steeds meer eigen.


Datum September 2012
Locatie Hurghada, Egypte, Rode Zee

duikreport-call-to-action-350x85

Ondertussen was het al 21:00 uur, dus tijd voor een snelle pizza en daarna naar ons appartement. Op het balkon nog wat foto’s zitten kijken en van het uitzicht genieten, de Pleurobranchus en Spaanse Danseres staan er goed op!

Na een paart uurtjes slaap was het weer tijd om richting de duikschool te gaan, heen lopen we meestal nog, dat is de bult af. Op de weg naar het duikcentrum zijn ze een nieuw gebouw aan het afwerken, elke dag wat vorderingen maar niets gaat hier snel. Als ik op zulke gammele houten en scheve steigers zou moeten staan zou ik trouwens ook niet veel doen. Af en toe valt er weer iets naar beneden op de stoep, niet erg veilig allemaal maar mooi om te zien. Verderop staat een hotel dat maar liefst 1 dag open is geweest, nu gesloten en vervallen. Ik heb nog plannen om er een paar mooie HDR foto’s te schieten maar daar komt uiteindelijk ook niets van…. Ik pas me al aardig aan hier;)

Aangekomen bij het duikcentrum richting de boot om onze setjes op te bouwen, we gaan net zoals afgelopen nachtduik naar Fanadir Noord, nu bij daglicht eens kijken hoe het rif erbij staat. Tijdens de briefing krijgen we te horen dat er bij het grotje een frogfish is gezien een tijdje terug, en die wil ik vinden! Eerst gaan we rechtsaf met de rifwand aan onze linkerzijde, al snel komt er een grote napoleon vis een kijkje nemen, altijd tof om die joekels te zien!

Ook deze duik weer een octopus, nu vrij “kruipend” , dat is een stuk mooier voor de foto’s. We zitten ondertussen op 100 bar dus tijd om te keren en iets door te zwemmen naar het grotje, de zoektoch naar de frogfish kan beginnen. Heb die tot nu toe nog niet gezien in Egypte. Binnen 5 minuten zag ik wat bewegen, zie ik dat goed, ja dat zie ik goed, een frogfish! Hij had de kleuren van het koraal overgenomen en was erg lastig te zien. Snel een paar foto’s schieten en hem daarna aanwijzen aan de rest! Wat een top duik weer.

Voor de tweede duik deze dag varen we naar Fanadir Zuid, eenmaal onderwater valt het op hoeveel triggervissen hier zitten, honderden om ons heen, gelukkig is het paar seizoen afgelopen en zijn ze niet meer agressief, heb er wel eens eentje bij iemand aan zijn vin zien hangen.
Al snel wees een van de gidsen ons wat aan in het zand, een Red Sea Walkman wordt hij hier genoemd, officeel is het een Filamentduivelvis. Als we dichterbij komen heeft hij ons al in de gaten en waarschuwt ons niet bij hem in de buurt te komen door zijn stekels op te richten, vooral de binnenkant is erg mooi en fel gekleurd. Niet veel verder zien we een zwart-witte pokkenwratslak en een grote steenvis.

Gisteren hadden we al wat uitnodigingen laten drukken bij een fotozaak, want vanavond (donderdagavond) is het “balcony & pool party” in ons Appartement. Alle Voodoo-crew en gasten uitgenodigd, de buren ingelicht, bier en chips geregeld en het feest kan beginnen. Met 20 man, een groot balkon, een zwembad en een koelkast vol drank gaat dat wel goed komen. Iets te goed, gelukkig morgen een vrije dag!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief