Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Duiken / Reizen

Ons nieuwe duikcentrum!

Normaal gesproken zijn wij – Nanneke en ik – niet zo van het onszelf promoten. We moeten echter helaas toegeven dat we op dit punt onze ingetogen trots niet kunnen onderdrukken. Na 8 jaar in ons prachtige pandje te hebben gezeten deed zich een prachtige kans voor. We waren al een paar jaar op zoek naar een nieuw onderkomen voor onze duikschool.

Casa-de-buceao_LaPalma

Wij werden groter en het pand steeds kleiner voor al onze gasten en spullen. Ook werd het laden en lossen in ons straatje een steeds groter probleem. Deze was in de loop der jaren een voetgangersstraat geworden en een laad- en losvergunning werd ons niet verleend door de lokale politie, zelfs niet na bemiddeling van de gemeentesecretaris.

Schrikkeldag 29 februari 2016 staat voor ons voor altijd in ons geheugen gegrift. De dag dat het nieuwe pand op ons pad kwam. Een pand met een enorme binnen- en buitenruimte. Een eigen oprit voor de auto´s om te laden en te lossen. Een plek om buiten te spoelen, een cafe met een horecavergunning zodat we officieel drankjes en eten kunnen verkopen en een terras om lekker buiten te zitten met een fantastisch uitzicht op de grote vulkaankrater, de “Caldera de Taburiente” . En ook nog eens midden in de stad, op een steenworp afstand van de kerk van Los Llanos en het gezellige “Plaza de España”.

Casa-de-buceao_LaPalma

Het begin van de zomer was keihard bikkelen, met verhuizen en klussen aan de ene kant en gewoon duiken aan de andere kant. En vanaf 15 juli konden de nieuw geverfde deuren open. De hoeveelheid duikers die deze zomer ons afkwamen hadden we nooit in ons oude pandje kwijt gekund. Een lot uit de loterij. Met z´n 6-en was het superhard werken en ontzettend de moeite waard. Het is nog steeds een beetje onwerkelijk, de omvang en de sfeer van ons nieuwe duikcentrum.

Afgelopen zaterdag de 24e september was de “officiële” opening met veel vrienden en bekenden. En dat was tevens het einde van het zomerseizoen en het begin van een periode met onbegrensde mogelijkheden. Want dit pand heeft echt alles!

Casa-de-buceao_LaPalma

Links:

http://www.casadebuceo.nl

Dit bericht delen

Joost Claassen

Joost Claassen heeft, samen met Nanneke, sinds 2007 een duikschool op La Palma, het Canarische eiland van de eeuwige lente. Op La Palma gebeurt, naast de mooie duiken, van alles. En daar schrijft hij graag over.

3 reacties

 1. Ik geloof dat we maar weer eens moeten komen kijken dan 🙂
  Geen straf trouwens.

  REAGEREN
 2. Dat ziet er gezellig en verwelkomend uit!

  REAGEREN
 3. Ik geloof dat ik dit ook maar eens moet gaan plannen. Hoor vaak leuke verhalen over het duiken daar.

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *