Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

A cry from the ocean – Het verhaal achter de foto

Ellen Cuylaerts, die in februari bij ons in beeld is, had een prachtige ontmoeting met een potvis in het water rond Dominica en maakte deze foto.

Op een fotografische familietrip naar Dominica in 2014 op zoek naar potvissen vervoegden onze kinderen ons op een dag op het water. Normaal tuur je naar de horizon op zoek naar een walvis aan de oppervlakte die uitademt via het spuitgat, de boot vaart dan traag die richting uit. En dan is het wachten want potvissen spenderen niet zo veel tijd aan de oppervlakte. Vaak komen ze ademen vooraleer ze terug de diepte induiken om te jagen op inktvissen, soms wel tot 2000 meter diep of meer. Gemiddeld komen ze na 35-40 minuten terug boven, rusten enkele minuten en zijn weer weg. Plots zagen we een potviskalf aan de oppervlakte en natuurlijk vroegen we ons af of de moeder of een tante in de buurt was. De kalfjes duiken niet mee om te jagen. De kapitein gaf toestemming om per twee het water in te gaan, Michael met een van de kinderen. Ikzelf genoot van het zicht van zo’n pure connectie. En tranen stroomden over mijn wangen van ontroering. Het dier bleef geïnteresseerd en na twintig minuten in het water wisselden we, het was mijn beurt met de andere helft van onze offspring;-).

Deze ontmoeting in het water was zo mooi en blijft tot op vandaag een van de meest impressionante. Het oogcontact, de nieuwgierigheid, het speelse tussen het kalf (enkele meters lang en erg indrukwekkend) en mijn eigen kind waren erg natuurlijk, zoals twee verbonden zielen. We moesten geregeld achteruit zwemmen om geen fysiek contact te maken. Op een bepaald moment maakte het buitelingen, zwom even de diepte in om met open mond terug naar ons toe te komen. Voor mij was het als een stem voor de oceanen. Dat dit allemaal gebeurde op de vijfde sterfdag van mijn papa, mijn kinderen bij me, gaf me het gevoel dat er meer is tussen hemel en aarde en dat goede energie niet verdwijnt!

Ellen Cuylaerts is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.


The scream


Ball of Silversides


Artic soul

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

4 reacties

 1. Avatar

  Een schitterende foto, die door het verhaal nog mooier wordt. Ontroerend!

  REAGEREN
 2. Ellen

  Dank je Marloes!

  REAGEREN
 3. Avatar

  Wow, prachtfoto en een prachtverhaal!

  REAGEREN
 4. Ellen

  Van harte dank Edwin!

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief