Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Murene versus domepoort – Het verhaal achter de foto

Rob Aarsen, die in juli bij ons ‘in beeld’ is, fotografeerde op een reis in Kenia een erg mooie murene. Dat deze foto niet in een keer tot stand gekomen is, blijkt wel uit zijn verhaal. Zo deed hij het!

Deze foto heb ik gemaakt in Kenia, in het Kisite Marine Park op de grens met Tanzania. Voor de belichting van deze foto heb ik een Sigma 15mm fisheye lens en twee flitsers met dome diffusor gebruikt. Het is een van de laatste foto’s uit een reeks van misschien wel vijfentwintig foto’s die ik maakte in de ongeveer twintig minuten die ik bij het beest heb gelegen. Want je begint met fotograferen op een afstand van twee meter en dan is met de fisheye lens zo’n murene ondanks het formaat maar een klein wurmpje. Dus ik kroop steeds dichterbij, met een oog in de zoeker en het andere gericht op die grote bek met tanden. De murene liet het allemaal heel gemoedelijk gebeuren. Zelfs toen ik de domepoort van mijn camerahuis bijna tegen z’n neus aan duwde. Want zo weinig afstand moest er zijn om deze murene beeldvullend op de foto te krijgen. Gelukkig heb ik al mijn vingers nog. Bij dit soort ontmoetingen loont het om door te gaan met fotograferen tot je denkt dat je de foto hebt… en dan nog even door te gaan!

Rob Aarsen was in juli ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en bekijk nog een ‘verhaal achter de foto’:

U-Boat Worx

Analoge Spaanse danseres

Sofia Albertina wrak

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief