Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Zeehond

Een verveelde zeehond kiest een onderwaterfotograaf uit als speelkameraadje. Dit is het verhaal achter de foto van Marloes Otten.

Komt de foto je bekend voor?
Dat kan… dit is één van de 24 foto’s die in onze foto-expo op Duikvaker 2024 hingen.

Ken je het? Je bent geconcentreerd aan het fotograferen en ineens wordt er aan je vinnen getrokken. Even denk ik nog dat mijn buddy zich meldt, terwijl we eigenlijk allebei solo duiken. Maar een nieuwe felle ruk aan mijn vinnen vertelt me dat ik eens moet gaan kijken wat er achter me gebeurt.

Een speelse zeehond heeft wat last van verveling en kiest mij uit als speelkameraadje. Een uur lang zwemmen we rondjes om elkaar heen. Niet alleen mijn vinnen maar ook de domepoort van mijn camera vindt hij bijzonder interessant. Wat een fantastische ervaring!

Camera en instellingen

Camera: Olympus OMD 5 M III
Lens: 8mm fisheye
Flitser(s): 2x Sea&Sea YS D2

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan een verhaal het beeld ook versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!

Heb jij ook zo’n foto met of zonder een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie. Nog geen eigen album? Registreer je, upload een foto en je hebt een persoonlijk album.

1 reactie

  1. Jaaaa ik ken het ook Marloes, waanzinnig. Hele gave plaat ook, net als al die andere die ik al van je zag, van de zeehond.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief