Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Anemoontjes in de Oosterschelde – Het verhaal achter de foto

René Weterings, die in juni bij ons in beeld was, wilde dit groepje anemoontjes in de Oosterschelde ‘in het zonnetje zetten’. Hoe hij dat deed?

Groothoekfotografie is altijd uitdagend, zeker in onze wat troebelere wateren in Nederland. Maar die uitdaging is wel een leuke om aan te gaan, vooral als dat wat andere plaatjes oplevert dan je gewend bent.

Vaak is het zicht maar matig en weet je van tevoren dat groothoekfotografie geen optie is, tenzij je veel stof in beeld wilt hebben. Aangezien ik niet van stoffige foto’s houd, plande ik een duik in de Oosterschelde op een dag dat ik wist dat het zicht best goed zou zijn. Het was winter en ik hoorde goede verhalen van Anna Jacobapolder in Zeeland. Gericht op groothoekfotografie ging ik te water en op zoek naar verticale plaatjes, want ik vind dat vaak een sterker beeld opleveren dan horizontale plaatjes. Het zicht was zoals voorspeld best goed, dus ik wist dat het met de foto’s wel goed zou komen.

Ik oefende wat op sponzen en andere landschapjes en zag uiteindelijk dit tafereeltje van twee oesters met zeeanjeliertjes er op. Ik zocht de juiste instellingen die een mooie groene achtergrond zouden opleveren en de juiste hoeveelheid flitslicht om het geheel ‘in te kleuren’. Na een paar pogingen moest ik de flitspositie nog wat bijstellen, maar uiteindelijk viel alles op zijn plaats en verscheen dit beeld op mijn camera. Tevreden kon ik het koude water verlaten.

Olympus OM-D E-M5 mark II met Nauticam NA-EM5II huis
Panasonic 8mm fisheye F3.5
1x INON Z-330 flitsers met Onderwaterhuis.NL flipsnoot
f14, 1/125s, ISO640

René Weterings is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief