Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Adriana van den Berg – Duiken, je hobby of je werk?

Datum 03-02-2013
Locatie DUIKVAKER 2013

Adriana maakte een duikreport naar aanleiding van haar bezoek aan Duikvaker. Duiken – hobby of werk?

Er zijn zoveel manieren om je te ontspannen, en duiken is er daar een van.Zelf duik ik vanaf 2000, en ik vind het geweldig.De rust die je ervaart tijdens een duik, en het gevoel te zweven in helder water is onbeschrijfelijk. Zeker als je een duik maakt op een wrak, als je dan over de rand van het dek duikt heb je het gevoel een vrije val te maken.

Ik zelf ben er achter gekomen, dat ik niet in erg koud water kan duiken. Ben namelijk een koukleum en duik het liefst met mooi weer of in warme oorden. Wij verheugen ons er al op, om over een paar maanden weer vroeg aan de waterkant te staan (wij noemen dat een ontbijtduikje).

Op zo’n duikochtend zijn wij al vroeg op, en zijn wij rond half 8 al bij de plas. Snel omkleden en duiken maar, doordat wij er zo vroeg zijn kan je nog stof vrij duiken. Dit is in ons geval wel zo fijn omdat we ook fotograferen.Zo vind ik het elk jaar weer heerlijk, als de duikbeurs wordt gehouden. Met een aantal duikvrienden over de beurs struinen op zoek naar leuke hebbedingen. Een leuk T-shirt, of een nieuw pak. Want ja, deze moet ook weleens vervangen worden omdat hij stuk is of hij past niet meer vanwege de extra kilo’s. Maar mijn man zegt dan lief dat het pak krimpt maar de weegschaal liegt niet. Gelukkig zien de damespakken er wat vrolijker uit en zijn in vele kleuren te zien op de beurs.

beurs_1__Kopie_

Op de beurs ook nog even naar ademautomaten kijken en natuurlijk wat er nieuw is op foto- en videogebied.De beurs is erg uitgebreid, je kunt je als beginnende duiker opgeven bij die diversen duikorganisaties.

Wat zeker ook leuk is om te doen, is de stands langs gaan die duikreizen aanbieden. Zo hebben wij laatst een duikreis naar Egypte gemaakt, en hadden wij het geluk een duik te doen tussen de haaien. Dus ook dit jaar een folder van kooiduiken in Afrika in de tas mee naar huis.Voor de echte fanatieke duiker is het mogelijk om van je hobby je werk te maken. En ook daar is op de beurs voldoende aandacht voor.

beurs_2__Kopie_

Zo kan je bij de marine of brandweer als duiker worden opgeleid.Natuurlijk besteedt de duikbeurs ook aandacht aan je veiligheid als duiker, en zijn er diverse stands die artikelen verkopen om je duik zo veilig mogelijk te maken. Natuurlijk ben je zelf als duiker daar verantwoordelijk voor.

Kortom op de duikbeurs is er voor iedere liefhebber van duiken wel iets te vinden. Nu met een volle tas informatie naar huis, en dan een duikreis uitzoeken. Nog even wat winterkilo’s kwijt raken en laat dan de zon maar komen.

Veel duikplezier.

beurs_4__Kopie_

 

beurs_3__Kopie_

Duikvaker-Duikreportwedstrijd

Deze reportage is geschreven in het kader van de Duikvaker Duikreport-wedstrijd. De winnaar krijgt de super robuuste Olympus Tough TG-820. Met eigenschappen als waterdicht, schokbestendig en vriesvast het ideale maatje voor de Duikreporter. Wil jij ook kans maken op deze camera, lever dan uiterlijk zondag 10 februari 2013 jouwtekst, foto’s, een filmpje of een combi daarvan.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief