Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen / Zuidelijk Afrika - algemeen / Zuidelijk Afrika - Reisverhalen en andere artikelen

Van zee naar land

Zuid-Afrika heeft meer dan haaien alleen. Ook het land heeft van alles te bieden. Vandaag laten we de zee achter ons.

Natuurlijk, de haaien, daar kwamen we voor. En zij zijn voor ons ook absoluut een reden om weer terug naar Morne van Shark Explorers te gaan. Maar als je eenmaal helemaal onder in Afrika bent, dan moet je toch minimaal ook iets van het land zien. En dat gaat dus ook gebeuren.

We hebben vandaag 450 kilometer gereden met Johnny, onze gids en chauffeur. En eerlijk, ik heb op één dag nog nooit zo veel verschillende landschappen aan me voorbij zien trekken. Tot vandaag had ik alleen nog maar heel veel water gezien. Nu rijden we langs de surfgolven van Muizenberg (zeg: Mjoezenburg) richting Kaapstad. En laat ik eerlijk zijn, ik krijg dan even een ander beeld van Zuid-Afrika…een krottenwijk, nog verder dan mijn oog reikt. Een wijk waar ruim een miljoen mensen onder erbarmelijke omstandigheden leven. Onvoorstelbaar maar waar. Ook dat is Cape Town.

We rijden langs de andere kant van False Bay naar het oosten. De zee, een weg, hoge rotsen. Hier en daar een surfstrand en een uitkijkpunt. We komen uit in Hermanus aan een baai die over enkele weken vol zal liggen met walvissen die vanuit Antarctica hierheen komen om te paren en hun kalven ter wereld te brengen. Helaas nog geen walvissen voor ons.

Als ik een restaurantje in Hermanus binnenstap, vraagt de eigenaar of ik voor de wedding kom. Nee, ik niet en bovendien lijkt het me daarvoor nog een beetje vroeg. Tot ik een groot beeldscherm zie staan met daarvoor allemaal Britten die hun mooiste pak, jurk en hoed uit de kast hebben getrokken om te kijken hoe William en Kate elkaar het jawoord geven. Hilarious!!!

De rit gaat door…we rijden tussen de korenvelden door, zien wijngaarden en olijfbomen om vervolgens in een ruig berglandschap terecht te komen. De uitzichten en diepten zijn werkelijk spectaculair. We passeren dorpjes met Nederlands klinkende namen als Riviersondereinde en Suurbraak. Ik kom ogen te kort om alle indrukken in me op te nemen. Struisvogels, springbokken, kraanvogels, ga maar door.

En nu… nu zit ik in een tent (!) mijn blog te schrijven. Een heel erg luxe tent overigens in de Buffelsdrift Game Lodge, met uitzicht op een stuwmeer met vijf nijlpaarden. De game drive die gepland stond voor 17 uur, bleek al om 16 uur te zijn begonnen. Gemist dus. Morgenochtend om 7 uur is de volgende… wordt vervolgd.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief