Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial / Instagram link in bio

Mantamagie – Top 5 van mantaspots wereldwijd

Voor veel duikers is het een droom om met mantaroggen te duiken. De majestueuze dieren met hun vleugelachtige vinnen en sierlijke bewegingen zijn een spectaculair gezicht onder water. Er zijn twee soorten mantarog: de rifmanta, die een spanwijdte kan hebben van 3,5 meter, en de reuzenmanta, die een indrukwekkende spanwijdte van meer dan 7 meter kan bereiken. Maar waar vind je deze prachtige wezens? EWDR presenteert de 5 plekken in de wereld waar je met manta’s kunt duiken en de kans echt groot is dat je ze spot.

North Male Atoll & South Ari Atoll, Malediven

Het Noordelijke Malé-atol en het Zuid-Ari-atol zijn twee hoogtepunten van het heldere en warme water van de Malediven. Beide atollen maken deel uit van de populaire centrale route die door veel liveaboards gevaren wordt. North Male Atoll staat bekend om levendige koraalriffen, de duikstek manta point en het gevarieerde zeeleven. Het South Ari Atoll heeft een van ’s werelds grootste concentraties aan walvishaaien, maar is het ook nog eens de thuisbasis van rifmantaroggen. De centrale route is dan ook een ideale route voor duikers die graag met manta roggen willen duiken. Met een beetje geluk zit er ook nog een nachtduik met mantaroggen in!

Bekijk hier alle duikvakanties naar de Malediven.

Galapágos-eilanden

Stel je voor: de Galapagos Eilanden, een reeks vulkanische eilanden in de Stille Oceaan, pal op de evenaar. Het is net alsof je een stap in een biologieboek zet. Deze plek, erkend als UNESCO Werelderfgoed, zit bomvol unieke dieren en planten, zowel op het land als onder water. Duik onderwater en je zult snel merken dat de Galapagos een hotspot is voor zeedieren. Je vindt er haaien, zeeschildpadden en reuzenmanta’s. Dankzij het super voedselrijke water hier, is het dé spot voor manta’s.

Bekijk hier alle duikvakantie naar de Galapagos.

Raja Ampat & Komodo, Indonesië

Raja Ampat, vaak omschreven als het ‘laatste paradijs op aarde’, bestaat uit een groep eilanden in West-Papoea, en is een droombestemming voor elke duikliefhebber. Met zijn ongerepte koraalriffen en ongelofelijke biodiversiteit staat het bekend als hét epicentrum van mariene biodiversiteit. Een stukje verder naar het zuiden ligt Komodo, beroemd om zijn draken (komodo varanen), maar ook een fantastische duikbestemming.

Beide regio’s zijn uitgegroeid tot hotspots voor rifmanta‘s vanwege het voedselrijke water dat door de sterke zeestromingen wordt meegevoerd. Deze stromingen brengen een overvloed aan plankton met zich mee, waar manta’s dol op zijn. Daarnaast bieden de talrijke schoonmaakstations in deze gebieden plekken voor manta’s om te ontspannen terwijl kleinere vissen hen van parasieten ontdoen.

Bekijk hier alle duikvakanties naar de Raja Ampat & Komodo.

Handige filters

De nieuwe EWDR-website introduceert handige filters om jouw ideale duikvakantie snel te vinden. Onder ‘Duiken met…’ kies je de gewenste zeedieren, zoals mantaroggen. Daarnaast zijn er opties voor all-inclusive, tech duiken, oppasservice, wi-fi en andere voorzieningen. Perfect om jouw ideale duikbestemming te vinden!

Socorro, Mexico

Op zo’n 600 km van Baja California ligt Socorro, onderdeel van de Revillagigedo-eilanden. Deze afgelegen plek is een must voor duikers die reuzenmanta’s in het wild willen zien. Socorro’s duikstekken, zoals Cabo Pierce, El Boiler en Punta Tosca, staan bekend om frequente manta-ontmoetingen. Hier, te midden van de uitgestrektheid van de open zee, komen de majestueuze dieren nieuwsgierig dichtbij. Het avontuur van duiken in deze verre, voedselrijke wateren biedt een ongeëvenaarde ervaring voor de echte onderwateravonturier. Naast manta roggen is Socorro ook écht een duikbestemming voor haaien liefhebbers.

Bekijk hier alle duikvakanties naar Socorro, Mexico.

Tofo Beach, Mozambique

Tofo Beach, gelegen in zuidoost-Mozambique, is een prachtige plek met gouden stranden en turkoise water. Tofo is vooral bekend vanwege de indrukwekkende populatie manta roggen én de bultruggen die elk jaar langs de kust trekken. Het hoge aantal manta’s in deze regio heeft de interesse gewekt van onderzoekers en natuurbeschermers. Toerisme, met name ecotoerisme, heeft zich ontpopt als een bondgenoot in deze inspanningen. Lokale ondernemingen genereren door duiktoerisme inkomsten die ten goede komen aan de bescherming van het ecosysteem en de manta’s. In Tofo kun je zowel de reuzenmanta als de rifmanta tegen komen. Tofo Beach is uniek omdat het een van de weinige plekken ter wereld is waar duikers en snorkelaars de kans hebben om beide soorten manta’s regelmatig te zien.

Bekijk hier alle duikvakanties naar Tofo, Mozambique

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief