Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial / Instagram link in bio

Tien tips om je koffer in te pakken

Het team van Diving Holidays reist de hele wereld over op zoek naar de beste duikbestemmingen. Ze zijn dan ook ervaringsdeskundigen als het gaat om inpakken. Tien tips!

1. Maak een todo-lijst

Komt er steeds iets in je op wat je nog moet doen voordat je op vakantie gaat, of iets wat je echt niet mag vergeten in te pakken? Onze tip is om een week of twee voor vertrek je kladblok op de keukentafel te leggen en alles te noteren. Maak een inpaklijst en een todo-lijstje om zeker te weten dat je niets vergeet. Of als je er zo min mogelijk over wilt nadenken, download dan hier de gratis printable Diving Holidays Inpaklijst voor Duikvakanties!

2. Controleer hoeveel bagage je mag meenemen

Je neemt naast je kleding en toiletspullen mogelijk ook je eigen duikuitrusting mee en bij de luchtvaartmaatschappij zit je gebonden aan het maximale aantal kilo’s dat je koffer mag wegen. Dan is het ook fijn dat je alles meekrijgt én dat het comfortabel mee kan op reis. Meer over alle bagagevoorwaarden lees je op onze website.

3. Kleding oprollen

Wij zijn er al jaren fan van, maar soms worden we nog wel eens gek aangekeken. Wij rollen onze kleding op! De rolletjes zijn veel praktischer om in te pakken dan stapeltjes. Zeker als je ze even breed oprolt, is het een klein kunstje om je koffer in te pakken en alles op de plaats van bestemming er weer kreukvrij uit te halen!

4. Geen zware of grote dingen mee

Neem geen grote stapel zware boeken mee – de kans dat je daar uitgebreid de tijd voor hebt op een duikvakantie, is minimaal. Wil je toch graag lezen, kies dan voor een e-reader – vanwege het formaat en gewicht zijn ze veel handzamer en je hebt gelijk meerdere digitale boeken bij je. Dan kun je ter plaatse zelfs nog kiezen!
Ook hoef je vaak geen douchehanddoeken of een strandlaken mee te nemen. De duikresorts waar Diving Holidays mee werkt, zijn er vaak op ingericht dat de douchehanddoeken op je kamer al voorzien zijn. Een strandlaken kun je vaak ophalen bij de receptie en aan het einde van de dag daar weer inleveren. Reis je naar een budgetlocatie? Dan is altijd goed om bij het team Diving Holidays te checken wat je zelf mee moet nemen. En moeten de handdoeken dan toch mee, dan is een multifunctionele sauna- of hamamdoek of een sneldrogende microvezel-handdoek ideaal.

5. Geen shampoo en zo

Geen eigen shampoo, douchegel of conditioner mee – het voelt soms nog wat onwennig, maar bij de meeste duikresorts staan er natuurvriendelijke producten in de badkamer. Of je kunt het heel gemakkelijk in de lokale omgeving aanschaffen. Die paar flessen schelen alweer heel wat ruimte in je koffer.

6. Zware spullen bij de wielen

Zeker als je je eigen duikspullen meeneemt, is het van belang dat je de koffer zorgvuldig inpakt. Je moet maar zo denken, onderweg kan er nog wel eens wat ruwer met bagage worden omgegaan. Zorg dat je alle kwetsbare items tussen kleding hebt gestopt, zodat de bagage wel tegen een stootje kan. Leg de zwaarste duikmaterialen onder in je koffer bij de wielen. Zo voorkom je dat de koffer steeds omvalt, wanneer je ermee over een vliegveld of straat loopt of hem even naast je neerzet.

7. Huur duikmateriaal ter plaatse

Hecht je niet zoveel waarde aan het duiken met een eigen set of heb je geen eigen set? Dan is het inpakken van je koffer een stuk makkelijker – je huurt je duikmateriaal gewoon ter plaatse bij het duikcentrum. Elke duikschool waar Diving Holidays mee samenwerkt, heeft duikspullen die je kunt huren. Ook als je alleen wilt snorkelen, is er materiaal aanwezig. Je betaalt dit ter plaatse tegen de lokale tarieven. Vaak als je het voor meerdere dagen afneemt, is er nog een voordeel op de prijs te behalen.

8. Bij twijfel niet meenemen

Hoe vaak stop je wel niet iets in je koffer wat je er even later weer uit haalt, maar toch nog even apart houdt. Je twijfelt – moet het mee of niet?! Onze ervaring is dat je die items later op vakantie niet of nauwelijks gebruikt, dus laat ze gelijk maar thuis. Als je ter plaatse echt iets mist, dan is het vaak ter plekke op te lossen. Er werkt immers personeel en een resort doet ook inkopen, dus vaak is er wel een oplossing te vinden of een alternatief aanwezig.

9. Wasservice

Controleer van tevoren of het resort waar jij naartoe gaat een wasservice aanbiedt. Zeker als je langer dan een week op vakantie gaat, is dat echt een uitkomst. Vaak is je was al klaar voordat jij ’s middags thuis komt van duiken.

10. Over twee koffers verdelen

Reis je met meerdere personen? Dan is het altijd slim om elkaars kleding te verdelen over de koffers. Komt er een koffer onverhoopt niet aan, dan heb je in elk geval wat items bij de hand die van jezelf zijn. Moet je ter plaatse kleding aanschaffen om de eerst dagen te overbruggen voordat je koffer er alsnog is? Check je reisverzekering of je deze kosten kunt declareren.

Fijne vakantie!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief