Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Wrak blijkt Duitse onderzeeër UB-32

Een wrak voor de Belgische kust, dat al in de jaren 80 werd ontdekt, blijkt een Duitse onderzeeër uit de Eerste Wereldoorlog te zijn.

Het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) maakte afgelopen week bekend dat het gaat om de UB-32, een Duitse onderzeeër die in de Eerste Wereldoorlog werd ingezet en de nodige schepen tot zinken bracht, totdat de duikboot in september 1917 zelf door een Engels vliegtuig naar de bodem van de zee werd verwezen. Dankzij een inscriptie in een van de schroeven heeft men het wrak nu weten te identificeren.

Het wrak ligt op het uiterste punt van het Belgische territoriale zeegebied, op 35 mijl ten noordwesten van Oostende en twee mijl van de territoriale wateren van het Verenigd Koninkrijk. Het ligt op een maximale diepte van 41 meter op bakboordzijde. Het hoogste punt is de toren die zo’n 6 meter boven de bodem uitsteekt.

Het voorschip is volledig vernield en lijkt te zijn platgedrukt van bovenaf, waarbij de romp over de lengte in tweeën gebroken is. Het achterschip is intact.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief