Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Het verhaal achter de foto

WPY 2022 – Seaweed symmetry

De winnaars van Wildlife Photographer of the Year 2022 zijn bekend. De foto van Alex Mustard  kreeg het predikaat Highly Commended in de categorie ‘Plants & Fungi‘.

Foto: Alex Mustard/Wildlife Photographer of the Year in Natural History Museum

Alex Mustard

Hoe mooi is zeewier. Onderwaterfotograaf laat het zien met deze foto, die hij maakte in Kimmeridge Bay, Dorset, onder perfecte omstandigheden.

Tijdens de coronapandemie kon hij niet de wereld over reizen en was het Verenigd Koninkrijk zijn duikgbied. In die tijd ontwikkelde hij zijn liefde voor zeewier. Aan deze foto, waarop de stengels van de wieren prachtig uitkomen, ging veel planning vooraf – de omstandigheden waren van het grootste belantg: het moest hoog water zijn, de zee moest kalm zijn en de zon moest schijnen.

Dit dodemanskoord of zeekant zoals deze wieren ook worden genoemd, hebben holle stengels zodat het gas opstijgt naar het hoogte punt en het wier blijft drijven. Zeewieren vormen onder water kelpwouden en bieden vele zeedieren een veilig onderkomen en voedsel.

Camera en instellingen:  Nikon D850 + 28–70mm lens; 1/40 sec bij f16; ISO 160; Subal onderwaterhuis + Nauticam WACP-1 lens; 2x Retra Pro flitsers

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief