Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Natuur

World Oceans Day: vier de oceaan!

Op 8 juni is het World Oceans Day of Wereldoceanendag! Op deze door de Verenigde Naties uitgeroepen dag vieren we de oceaan. Toch?

Sinds 2009 staat op deze dag de oceaan centraal. De dag is uitgeroepen om de oceaan te vieren, maar toch ook een dag waarop we nog eens extra aandacht vragen voor de oceaan, het leven onder de waterspiegel en de bescherming die zo nodig is. Overigens zijn dat zaken waar we elke dag bij stil moeten staan.

Maar op 8 juni vieren we de oceaan ook. Wat is jouw mooiste ervaring met of in de oceaan? Laat hieronder een reactie achter.

2 reacties

  1. Eén moment? De oceaan is zo mooi! De kracht van het water, de bultruggen die naast de boot boven het wateroppervlak uittorenen, de breachende witte haai, groepen van honderden dolfijnen, de pygmee seahorses in een waaierkoraal, de parende sepia’s, de vreemde critters en alles visjes die je eigenwijs aankijken, de eigen wetten en regels van alles wat er onder water leeft.

    REAGEREN
  2. Snorkelen tussen zeeleeuwen, pinguïns en zeeleguanen! Wat een ervaring! Galapagos eilanden….. Lang geleden, in een tijd dat je maar een enkel bootje zag en de gids zei: “Niet teveel kijken door het oog van de camera, maar geniet van het moment!” (Ver voor het digitale tijdperk)

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief