Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Word duiker bij de marine!

Weet je van aanpakken, houd je van avontuur, werk je graag in kleine teams met specialisten en raak je niet van slag van een beetje zout water? Meld je dan aan voor de duikopleiding van de Koninklijke Marine.

Een unieke kans voor burgers want is voor het eerst dat je direct de duikopleiding van de marine kunt instromen. Voorheen kon dat alleen als je al enige jaren bij de marine werkte!

Na het doorlopen van het keuringstraject begin je in Den Helder op de Defensie Duikschool (DDS) aan de duikopleiding. In acht maanden leer je samen met je toekomstige collega-marineduikers duiken met alle militaire duiksystemen die de Marine gebruikt. Je begint in het zwembad in Den Helder om uiteindelijk aan boord van een duikvaartuig van de Defensie Duikgroep in Zeeland op grote diepte je duikopleiding te voltooien. Wanneer je de duikopleiding succesvol hebt doorlopen, ben je klaar voor het echte werk.

Hier ga je werken

Je komt te werken als duiker in een van de specialistische duikteams van de Defensie Duikgroep (DDG). Deze teams bestaan uit 6 tot 7 duikspecialisten en zijn gestationeerd in Den Helder. Elk van deze teams heeft zijn eigen specialisme. Bijvoorbeeld het met geavanceerde apparatuur opsporen en vernietigen van zeemijnen. Een ander team werkt met zware gereedschappen om, onder andere met lasapparatuur, onder water reparaties aan marineschepen uit te voeren. De teams worden ook ingezet voor zoekopdrachten onder water. Bijvoorbeeld de politie ondersteunen om bewijsmateriaal van misdrijven te zoeken en bergen.

Klik hier voor de volledige vacaturetekst.

1 reactie

  1. Avatar

    Lees ook: Hoofdstuk 38 van het NOB 50jarig Jubileumboek (2012) Door Rob Rademaker .Nob logboeknr. 1984 .
    Dat geeft al een aardig inzicht wat nodig is om marieneduiker te worden.
    Geen lid van de NOB? Lees zijn boek: Huilgrens, fysieke conditie is een van de parameters……………..

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief