Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film

Het WK is voor iedereen

Op weg naar het WK Onderwaterfotografie 2015 schrijft iedere maand een WK-vrijwilliger over zijn of haar bezigheden voor dit evenement. De zesde blog is geschreven door Marianne Verwijmeren, die onderdeel uitmaakt van de WK-werkgroep ‘Belanghebbenden’.

Het is al weer bijna twee jaar geleden dat ons als leden van de Commissie Deltagebied gevraagd werd of we als vrijwilligers mee wilden werken aan de organisatie van het WK onderwaterfotografie 2015 in Zeeland. Nu is Zeeland altijd al mijn favoriete duiklocatie, dus was ik redelijk vlot over te halen om me hiervoor aan te melden. En daar heb ik nooit spijt van gehad. Dit vooral dankzij het grote aantal enthousiaste mensen om mee samen te werken.

In eerste instantie zijn Joke van Heest, Desmond van Santen en ik gestart met de werkgroep Belanghebbenden. We begonnen met het opstellen van een overzicht van mogelijke belanghebbenden, waarna we ons pas echt realiseerden hoeveel instanties, ondernemers, verenigingen als belanghebbende betrokken zouden kunnen zijn bij dit evenement. Van provincie, Rijkswaterstaat, gemeenten, duikcentra, vissers, recreatiebedrijven tot surfers en zeilers aan toe. Gelukkig werd onze werkgroep versterkt door Johan Verkammen en Pieter van der Marel. De vrijwilligersbijeenkomsten, met alle andere werkgroepen, waren zeer nuttig. Hier kwam duidelijk de overlap van onze werkgroep met de overige werkgroepen in beeld, zodat we goede afspraken en taakverdelingen konden maken. Vele handen…

Veel van de belanghebbenden hebben we benaderd. Schriftelijk of persoonlijk. Uit de reacties die we kregen blijkt dat de duiksport leeft in Zeeland. Diverse ondernemers die met goede ideeën en initiatieven kwamen en bereid zijn mee te helpen om dit WK 2015 tot een succes te maken. Alle gesprekken die we gevoerd hebben zijn zeer prettig verlopen, iedereen is enthousiast over het WK en alles wat daaromheen wordt georganiseerd. We dachten in 2012: “We hebben tijd genoeg, het WK is pas in 2015”. Nu, in de zomer van 2014, komt het WK steeds dichterbij. De eerste deelnemers hebben zich al aangemeld en er zijn inmiddels flink wat projecten in gang gezet, goede afspraken gemaakt en veel vrijwilligers gevonden.

We hebben de afgelopen jaren als NOB en Commissie Deltagebied veel bereikt met het verbeteren en aantrekkelijker maken van de duiklocaties in de Oosterschelde, Grevelingenmeer en het Veerse Meer. Dit WK geeft ons nu de gelegenheid dit aan de gehele duikwereld te laten zien.

Links:

www.netherlands2015

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief