Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jurjen Balkema – Winterduiken aan de Costa Brava

Het water is er wel warmer dan in Nederland, maar ook in Spanje is het winter. Het is iets frisser als in het voorjaar, maar dat mag de pret niet drukken! Jurjen Balkema maakt kantduiken aan de Costa Brava rond oud&nieuw.


Datum:  2 januari 2017
Duiklocatie: Costa Brava, Spanje

duikreport-call-to-action-350x85

P1020602-45462_Jurjen_Balkema

Na al meerdere keren aan de Costa Brava in het voorjaar, zomer en het najaar geweest te zijn en gedoken te hebben, zijn we dit keer voor het eerst met Kerst en Oud en Nieuw in Spanje.
Wij waren heel benieuwd hoe het er in de winter onder water uit zou zien en hoe het leven zich zou verhouden tot de andere seizoenen.
Het is best fris in de vroege ochtend, want ook hier in Spanje kan het ‘s-nachts vriezen.
Op 29 december om een uur of 10 als het zonnetje zijn warmte af begint te geven vertrekken wij vol verwachting naar de waterkant voor onze eerste kantduik in de omgeving van Begur. Een heerlijke zonnige dag. Pakken aan en dan het water in. Hoe koud zou het zijn. Oh, het is hier gewoon nog een lekkere 14 graden. Een stuk beter dan in Nederland dus. Heerlijk. Wat direct opvalt is dat er minder begroeiing is onderwater en dat er ook een stuk minder vissen lijken te zijn. Alles is was slomer dan in de andere jaargetijden, maar wat ook direct opvalt is dat het verder niet zoveel verschilt.
Kortom een heerlijke eerste duik gemaakt met weer veel leuk onderwaterleven.

Op 31 december maken we nog gezellig een Oudejaar Oliebollen duik en op 2 januari maken we een super toffe nieuwjaar duik.
Duiken aan de Costa Brava is absoluut top en ook al zijn de temperaturen na de duik wat frisser dan de rest van het jaar, mag dat de pret niet drukken en voor ons absoluut een reden om dit in ons achterhoofd te houden voor vaker.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief