Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Wat is de temperatuur van het water bij Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika is groot en ligt aan zowel de Atlantische als de Indische Oceaan. De watertemperatuur kan dan ook flink verschillen.

Scubapedia_logo

In Kaapstad is de gemiddelde temperatuur van het zeewater 18 graden. In augustus is het zeewater hier het koudst, met een gemiddelde van 14,5 graden Celsius. De warmste periode is tijdens de Europese winter en dus de Afrikaanse zomer. Het zeewater bij Kaapstad bereikt dan een temperatuur van ongeveer 22 graden Celsius.

Bij Port Elizabeth is de watertemperatuur iets hoger dan in Kaapstad, met een gemiddelde van 19,5 graden Celsius. In september is de temperatuur van het zeewater het laagst, namelijk rond de 17 graden Celsius. In januari is het water het warmst met een temperatuur van 22 graden Celsius. Het grootste verschil met de temperatuur rond Kaapstad, is dat het water rond Port Elizabeth langer warm blijft. Van januari tot juni en oktober tot december is de temperatuur van het zeewater hier aangenaam genoeg om te zwemmen.

Bij Aliwal Shoal en Umkomaas ligt de temperatuur van het zeewater tussen de 21 en 23 graden.

Bij Sodwana Bay is de watertemperatuur tussen de 21 graden in augustus en 27 graden in januari. Van december tot en met maart is het water hier meer dan 25 graden Celsius.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief