Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Voorbeeld van camerabijlage bij Handboek digitale onderwaterfotografie

Bij het Handboek digitale onderwaterfotografie – de basis zijn ook bijlagen beschikbaar, waarin wordt uitgelegd hoe je een specifieke compact camera onder water gebruikt. Wat je kunt verwachten? Ron Offermans geeft een voorbeeld.

Voorbeeld 1

Een van de aspecten die aan bod komt in de uitgebreide bijlage van de TG-6,zijn de creatieve filters. Met deze filters kun je heel leuke creatieve effecten aan een foto toevoegen. Bezitters van een TG-5 of TG-6 hebben hier misschienk al eens mee geëxperimenteerd. Veel minder bekend, omdat het via het menu moet worden ingesteld, is het toevoegen van een extra effect zodat je in feite twee creatieve filters combineert. Met deze extra effecten voeg je bijvoorbeeld een creatief kader toe aan de foto of een extra kleurenfilter. Welk effect je kunt toevoegen, verschilt per filter. Op deze manier kun je honderden verschillende combinaties maken.

Je vindt de extra effecten bij de Fotomodus in het Opnamenmenu 1. Selecteer daar een creatief filter en via de rechterknop van de navigatieknop open je een lijstje met extra effecten. Maak een keuze zodat het effect aan het reeds geselecteerde filter wordt toegevoegd.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief