Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken

Vic Verlinden – 45 jaar wrakduiken in boekvorm

Wrakduiker pur sang – dat kun je met recht zeggen van Vic Verlinden. Hij dook op de meest bijzondere wrakken en heeft zijn verhalen nu gebundeld in het boek Scheepswrakken, goud en koppensnellers.

45 jaar geleden kocht Vic Verlinden zijn eerste tweedehands duiksetje. Het markeert het begin van een leven vol duiken op wrakken, in grotten en in mijnen. En niet zomaar duiken, het zijn ook veel exploratieduiken op plekken waar nog geen duikers zijn geweest. Niet wetende wat hij zal aantreffen. Zijn rijke leven levert een prachtig boek op vol verhalen over duiken op iconische scheepswrakken.

Vergeet niet… in het begin van zijn duikende leven waren wrakken die nu de gewoonste zaken van de wereld waren, nog niet of nauwelijks bereikbaar. De apparatuur waarmee werd gedoken, was een stuk minder geavanceerd – logisch – en er was nog veel minder bekend. Toch heeft dat Vic niet weerhouden van het exploreren van vele wrakken in de Noordzee en ook tot de verbeelding sprekende wraken als de Britannic en de Lusitania. Zijn leven als wrakduiker leest als een jongensboek met ups en downs. En het leuke is dat Vic in zijn verhalen een prachtige dosis geschiedenis over de wrakken meeneemt.

Opmerkelijk is de vondst van het wrak van de Roompot. Het schip dat halverwege de 19de eeuw de wereldzeeën bevoer en in zicht van de thuishaven Zierikzee op een zandbank strandde. De relikwieën (waaronder de scheepsbel) die Vic en zijn duikmaten borgen van dit Zeeuwse schip, hebben inmiddels een plek gekregen.

Van Zeeland tot Papoea, van de Noordzee tot Libanon, van ‘nieuwe’ wrakken tot wrakken van 2000 jaar oud, je leest het allemaal in het nieuwe boek van Vic Verlinden. Een prachtige bloemlezing van zijn leven als wrakduiker en ook met de nodige anekdotes, want hoe verzin je het – in de val worden gelokt door Papoea’s en een wrak ‘vinden’ vanuit een frietkot.

Echt een boek voor iedereen met interesse voor wrakken en duiken!

Waar verkrijgbaar?

Je kunt het boek Scheepswrakken, goud en koppensnellers bij Vic Verlinden zelf bestellen. Sttur hem een mail op vic.verlinden@skynet.be.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief