Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Unieke wrakduikreis naar de Zwarte Zee met EWDR

Als je een fan bent van wrakduiken dan is deze duikreis écht geschikt voor jou! Deze bijzondere duikreis is fantastisch voor alle duikers die geïnteresseerd zijn in wrakduiken, geschiedenis en avontuur. 


Unieke wrakduikreis naar de Zwarte Zee met EWDR

Liefhebbers van wrakduiken opgelet! Dit najaar organiseert EWDR in samenwerking met de NOB een unieke duikvakantie naar de Zwarte Zee. Deze bijzondere duikreis is fantastisch voor alle duikers die geïnteresseerd zijn in wrakduiken, geschiedenis en avontuur. Geïnteresseerde duikers hoeven geen wrakduikspecialisatie in bezit te hebben, maar kunnen die wel behalen tijdens de duikvakantie. Wist je dat er meer dan 100 wrakken in de Zwarte Zee liggen? Deze zijn o.a. ontdekt door het onderzoeksschip de Augustine Piccard. En laat de Augustine Piccard nou net het schip zijn waar je tijdens deze speciale duikvakantie op verblijft, in liveaboard vorm. Tof hè?


Je hoeft geen wrakduiker te zijn!

 

Duikreis naar de Golf van Odessa

De duikreis begint in Odessa, Oekraïne. Hier ga je aan boord van de Augustine Piccard en neem je je intrek in één van de 6 tweepersoonshutten op het schip. Geen massale groep dus.  Nadat iedereen aan boord is vertrekt de Augustine Piccard om te beginnen aan de wrakkenreis. De eerste nacht leggen we al zo’n 55 mijl af richting de zuidwestelijke kant van de Zwarte Zee.

Je maakt minimaal 15 duiken in een gemiddelde diepte van zo’n 12 meter. De Zwarte Zee is vrij ondiep. We raden je aan om een droogpak of semi-droogpak in te pakken, want de water temperatuur is onder de thermocline 12 graden.

Reisdata:  28 september tot en met 5 oktober 2019.
Kijk voor alle informatie, prijzen en meer foto’s op de website van EWDR.

De wrakken in de Zwarte Zee

De herkomst en leeftijd van de wrakken in de Zwarte Zee loopt enorm uiteen. De Augustine Piccard heeft er meer dan 100 in haar eentje ontdekt, maar er zullen er nog veel meer liggen! Er zijn wrakken die teruggaan tot de Romeinse tijd én “recentere” wrakken uit de tweede wereldoorlog. Niet alle wrakken zijn trouwens uit oorlogstijden.

Qua koraal e.d. zul je weinig zien in de Zwarte Zee, het zout gehalte is dusdanig laag dat koraal er niet kan leven. Wel vind je grote hoeveelheden kabeljauw, garnaal en mosselen! Tijdens deze duikreis ligt de focus volledig op de indrukwekkende wrakken waar we op gaan duiken. Zo wordt er onder andere gedoken op:

 • Nikolay – Militair schip, nog onbekende herkomst
 • Angara – Duits militair schip
 • Gevangenentransport capsule uit de 2e wereldoorlog
 • Romeinse Torpedo schepen
 • U52 – Onderzeeër

Recent verscheen er een artikel in Onderwatersport Magazine van de NOB over de wrakken in de Zwarte Zee. Gemist?
Lees hier het gehele artikel terug.

NOB Wrakduikspecialisatie

De Zwarte Zee wrakkenduikreis wordt begeleid door Roel van der Mast en zijn vrouw Astrid. Roel en Astrid delen een passie voor wrakken en geschiedenis. Zo scande ze samen met sonar apparatuur de Westerschelde af, wat uiteindelijke resulteerde in een speciale tentoonstelling en een permanente collectie van materiaal in het Dijk- en Oorlogsmuseum “Het Polderhuis” Bij Roel kan je tijdens de duikreis de wrakduikspecialisatie van de NOB volgen, inclusief brevet en NOB-boek.

Ben jij één van de 10 duikers die dit mooie avontuur gaat meemaken?

Deze duikreis is geschikt voor iedereen die minimaal een 2-ster duikbrevet (of Advanced Open Water) in bezit heeft en het interessant vindt om op wrakken te duiken! Je hoeft dus niet een al ervaren wrakduiker te zijn, als je wrakduiken maar interessant vindt. Dat is genoeg! Niet NOB-leden betalen een kleine toeslag, maar zijn ook van harte welkom op deze duikreis. Voor meer informatie en aanmeldingen kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met EWDR,  zij helpen je graag verder.

Slechts 10 duikers kunnen mee op deze duikreis!

Dit bericht delen

EWDR
EWDR

Beste Eigenwijze Duikers, Mijn naam is Tessa Castelijns en ik werk als Travel Advisor en Marketing- en Productmanager bij Eigen Wijze DUIKreizen. Wij zijn een duikreisbureau dat gespecialiseerd is in verre bestemmingen en het combineren van diverse bestemmingen en rondreizen. Vooral gaat het ons om een eerlijk advies voor jouw duikvakantie zodat jij er alles uit haalt binnen jouw budget, wensen en vakantieperiode past. Wij stellen graag met alle plezier en samen met jou dé ultieme duikreis samen. Met vriendelijke groet, ook namens Team EWDR, Tessa Castelijns

2 reacties

 1. Avatar

  Wat moet ik me voorstellen bij een Romeins torpedo schip?

  REAGEREN
 2. Avatar

  Dat klinkt wel heel gaaf zeg, fijn ook met een kleine groep. Ik ga mijn agenda eens raadplegen, kijken of ik dan vrij kan krijgen.

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *