Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Van Hollandse bodem – Het verhaal achter de foto

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar het verhaal kan de foto zeker versterken. Roel van der Mast vertelt het verhaal achter zijn ‘Van Hollandse Bodem’ – de foto die op Duikvaker 2022 in de DuikeninBeeld Foto-expo hing.

Winter 2022. De watertemperatuur is weliswaar slechts 7 graden en de natuur heeft haar mooiste kleur verloren, maar duiken bij een mosselhangcultuur is nog steeds de moeite waard. Vanwege de lage watertemperatuur is er weinig algenbloei. Het water is kraakhelder met zicht tot ruim 10 meter!

Het Veerse Meer kent 4 mosselhangculturen. Twee daarvan liggen noord – zuid en de andere twee oost – west. Je kunt dus kiezen hoe het zonlicht moet invallen. Deze foto maakte ik bij duikstek Trafohuisje Oostwatering.

Blij dat Nederland deze cultuur rijk is.

Camera en instellingen

Camera: Olympus Pen E-PL7
Lens: Panasonic 8mm Fish Eye
Flitser(s): 2x Inon D2000 flitsers
Instellingen: diafragma F16, sluitertijd 1/200, ISO 200

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan een verhaal het beeld ook versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!

Heb jij ook zo’n foto met of zonder een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie. Nog geen eigen album? Registreer je, upload een foto en je hebt een persoonlijk album.

Jouw foto op Chromaluxe?

Deze foto werd in de DuikeninBeeld Foto-expo op Duikvaker 2022 geëxposeerd – een fotoschilderij dat door Arca Printers & Supplies prachtig werd afgedrukt op Chromaluxe. Heb jij ook foto’s (onder of boven water) die je hoogwaardig wilt laten afdrukken, kijk dan eens naar Chromaluxe!  

Nog veel meer verhalen achter de foto…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief