Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

André de Zwaan – Kanshebber

Duikreporter André maakte in een Gelderse plas een foto van een snoek, stuurde hem in voor een fotowedstrijd en werd ook nog eens genomineerd!

Eind mei besluiten mijn buddy en ik om een duik te maken in de bronsbergenmeer bij Zutphen te maken. Hier mag je alleen duiken als je lid bent van de lokale duikverengingen of toestemming hebt, en dat laatste hebben wij. Mijn buddy komt hier wat vaker dan ik, en leidt mij dus rond langs verschillende objecten. Het is nog voorjaar, en dus weinig leven. Maar na bijna een uur komen we een snoek tegen, die als een model blijft hangen om wat foto’s van te maken.

Omdat ik meedoe met het ONK meedoe (categorie starters en zoetwater) overweeg ik om een foto daarvoor te gebruiken. Maar ik kwam erachter dat het programma Buitengewoon van omroep Gelderland ook een natuurfotowedstrijd heeft. Voor het ONK nog genoeg tijd om foto’s te maken, dus besluit ik om hier maar een foto in te dienen. Al denk ik bij voorbaat niet dat een foto van een snoek tot de kanshebbers gaat behoren, gezien het feit dat Gelderland heel veel natuur boven water heeft. Maar wat schept mijn verbazing dat mijn snoek tot de genomineerde behoord, om uiteindelijk de winnaar te worden. En er zijn ruim 1000 foto’s ingediend waarvan het grootste deel in de categorie dieren waarin ik ook meedoe. En zo mocht ik op 7 oktober naar landgoed hackfort in Vorden, voor de prijsuitreiking. Uiteindelijk viel ik niet in de prijzen. Maar dat mijn onderwater foto, bij de top 10 in de categorie dieren zit is toch wel een aardige prestatie. met zo veel hele mooie foto’s van boven water.

De foto’s voor het ONK zijn inmiddels ook ingeleverd, dus maar afwachten wat dat oplevert.

_AZ09431-01-124104

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief